Re: Invalidní důchodce
Mám inv. důchodce, má PP na dobu neurčitou. Smlouva by neměla být na tu samou činnost, ze kterého je důchod pobírán. Hodiny podle mě taky nevadí, ale radši bych dala méně, aby mu nechtěli vzít důchod. To jak píšete na 1 rok, to se vztahuje ke starobnímu důchodu. Jen připomínám povinnost nahlásit zaměstnání inv. důchodce na Sociálce. Snad Vám to takhle pomůže.
>>Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit ohledně
>>zaměstnávání invalidního důchodce.Jedná se o plný
>>ID.Chtěli bychom ho zaměstnat jako pomocného dělníka a
>>nevím
>>si rady,jestli může na celý pracovní úvazek,nebo musí
>>mít zkrácený. A také nevím jestli smlouva může být na
>>dobu neurčitou nebo po dobu jednoho roku. Děkuji moc.
>>Monika
>
>Mám inv. důchodce, má PP na dobu neurčitou. Smlouva by
>neměla být na tu samou činnost, ze kterého je důchod
>pobírán. Hodiny podle mě taky nevadí, ale radši bych
>dala méně, aby mu nechtěli vzít důchod. To jak píšete na
>1 rok, to se vztahuje ke starobnímu důchodu. Jen
>připomínám povinnost nahlásit zaměstnání inv. důchodce na
>Sociálce. Snad Vám to takhle pomůže.
také jsme teď zaměstnali PID, po nahlášení sociálce si ho pozvou na přehodnocení, zaměstnali jsme ho na plný úvazek, protože potom se jeho odpracované hodiny promítnou při slevě na dani za právnickou osobu, je škoda, aby pracoval málo hodin
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
5. 8. 2008 11:58
Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit ohledně zaměstnávání invalidního důchodce.Jedná se o plný ID.Chtěli bychom ho zaměstnat jako pomocného dělníka a nevím si rady,jestli může na celý pracovní úvazek,nebo musí mít zkrácený. A také nevím jestli smlouva může být na dobu neurčitou nebo po dobu jednoho roku. Děkuji moc. Monika