Re: PF na služby z EU, jaký řádek v přiz
dovolim si nesouhlasit s nazorem vyse uvedenym, radek 230 + 330 lze pouzit v pripade, ze mistem plneni je CR.
Pokud oprava probehne mimo uzemi CR, zbozi neni zaslano zpatky do CR nelze mistem plneni urcit CR...
Faktura za opravu vadneho zbozi mimo uzemi CR musi obsahovat i
DPH zeme kde oprava probehla
Děkuji za názory. Na faktuře dph vyčísleno není. Tak nevím jak s ní naložit.
Ještě bych poprosila o názor na toto: Pokud odběratel zboží vrací, vystavuje taktéž fakturu, taktéž bez dph...já v této částce vystavím náš dobropis a fakturu připnu, a snížím ř. 410....je to správný postup?
pokud na fa DPH vycisleno neni, berte to jako financni vyrovnani
/uhrada vydaju za opravu dodanych vadnych dilu vycislene odberatelem/, ktere neni predmetem DPH, do DP vubec nevstupuje a nijak ho neovlivni
ve druhem bode postupujete spravne
Libuše, děkuju. Jestli to chápu správně, ten první případ, PF sice zaúčtuju na nějakou 518, ale do daň. přiz. DPH mi vůbec nevstoupí?
Ten druhý případ, nevím, jestli jsem se vyjádřila správně, ale vůbec tu fakturu nepřijímám mezi PF, ale rovnou vystavuji dobropis, snad pořád platí, že to dělám dobře.
Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 8. 2008 13:26
Dobrý den, moh by mi někdo poradit?
Prodáváme zboží do EU. Někdy se stane, že odběratel objeví na tomto zboží vady je nucen toto zboží opravit nebo si nechat opravit ve své zemi. Částku za opravu nám vyfakturuje. Je plátce.
V jakém řádku priznání dph se mi toto projeví? ř330, 335? . Musím nějak dopočítávat daň 19% na vstupu a výstupu podobně jako u dovozu zboží z EU?
díky za pomoc.