Zápočtový list

• (neregistrovaný)

5. 8. 2008 16:53

Ukončila jsem prac. poměr ve zkuš. době a nahlásila jsem se na ÚP, kde paní chce i zápočt. list z předešlého zaměstnání, ale ten si nechal zaměstnavatel u kterého jsem skončila ve zkuš. době. Je poslední zaměstnavatel povinen mi tento list vydat? A když ano, tak originál nebo kopii? Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2008 17:05

Katuška (neregistrovaný)

Re: Zápočtový list
      Veškeré doklady (včetně zápočtového listu) Vám musí zaměstnavatel po skončení PP vrátit. Jedná se především o Vámi předaný zápočtový list, životopis, výpis z rejstříku trestu, potvrzení od lékaře, kopie vysvědčení... Vychází to ze zákona na ochranu osobních údajů. Ponechat si může jen to, co potřebuje i po skončení PP, tedy např. kopii průkazky pojištěnce (je to doklad, že platil správné zdravotní pojišťovně, dále smlouvu a mzdový výměr a další smlouvy či dohody o srážkách, doklady, které jste odevzdala pro prokázání nároků na slevy na dani apod.).

• 5. 8. 2008 17:06

Katuška (neregistrovaný)

Dokonce by ani neměl uchovávat kopie těchto dokladů, které má vrátit. do osobního svazku místo nich založí Vámi podepsané převzetí těchto písemností.

• 5. 8. 2008 17:06

Hanka (neregistrovaný)

poku jste ukončila ve zkušební době, tak i tento zaměstnavatel je povinen vám zápočtový list vydat - za sebe, za tu dobu, co jste u něj byla. Pro další úkony do budoucna bych doporučovala si všechny zápočťáky fotit a schovávat.

• 5. 8. 2008 17:21

ma (neregistrovaný)

Zaměstnavatel u kterého jsem skončila ve zkuš. době mi za tuto dobu páp. list dal, ale nedal mi ten předešlý list a já jej potřebuji doložit na ÚP. Stačí mi i kopie? A musím bývalému zaměstnavateli říkat nač jej mám? Že jsem vedena na ÚP neví.

• 6. 8. 2008 9:06

Katuška (neregistrovaný)

bývalý zaměstnavatel Vám musí vydat i ten ZL, který jste mu odevzdala od předchozího zaměstnavatele. Dle zákona na ochranu osobních údajů, Vám Vaše doklady musí vrátit. Vyzvěte jej tedy, aby Vám jej vrátil, na co ho chcete, po tom mu nic není.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).