Re: Zápočtový list
Veškeré doklady (včetně zápočtového listu) Vám musí zaměstnavatel po skončení PP vrátit. Jedná se především o Vámi předaný zápočtový list, životopis, výpis z rejstříku trestu, potvrzení od lékaře, kopie vysvědčení... Vychází to ze zákona na ochranu osobních údajů. Ponechat si může jen to, co potřebuje i po skončení PP, tedy např. kopii průkazky pojištěnce (je to doklad, že platil správné zdravotní pojišťovně, dále smlouvu a mzdový výměr a další smlouvy či dohody o srážkách, doklady, které jste odevzdala pro prokázání nároků na slevy na dani apod.).
Re: Zápočtový list
poku jste ukončila ve zkušební době, tak i tento zaměstnavatel je povinen vám zápočtový list vydat - za sebe, za tu dobu, co jste u něj byla. Pro další úkony do budoucna bych doporučovala si všechny zápočťáky fotit a schovávat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 8. 2008 16:53
Ukončila jsem prac. poměr ve zkuš. době a nahlásila jsem se na ÚP, kde paní chce i zápočt. list z předešlého zaměstnání, ale ten si nechal zaměstnavatel u kterého jsem skončila ve zkuš. době. Je poslední zaměstnavatel povinen mi tento list vydat? A když ano, tak originál nebo kopii? Děkuji za radu.