Re: Daňová evidence a výpisy z účtů
Musíte uchovávat doklady o platbách. Jak jinak prokážete zápisy v DE? Vaše účetní má pravdu. Budete muset dokazovat jinak. Např. si zajistit od odběratelů a dodavatelů, že veškeré platby, které evidujete v DE, byly skutečně uhrazeny. Nebo si nechat u banky vyhotovit opisy chybějících výpisů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 8. 2008 18:19
Dobrý den, podnikám již 3 roky jako OSVČ, vedu daňovou evidenci v Excelu - příjmy a výdaje. Bohužel jsem si příliš nelámal hlavu s účty - mám několik účtů a na nich jsem míchal platby z podnikání a soukromé, což asi byla chyba a navíc jsem ani neschovával výpisy z těchto účtů, myslel jsem že to není potřeba. Dnes mi paní účetní řekla, že výpisy z účtů, na které přicházejí-odcházejí platby týkající se podnikání je potřeba schovávat, že to finanční úřad může kontrolovat a že daňová evidence nestačí. Chtěl bych se zeptat, jestli je toto pravda a jaký zákon přikazuje výpisy z účtů uchovávat, popř. jaké mi hrozí sankce, pokud je při kontrole nebudu schopen předložit. Děkuji.