Re: úhrada faktury do výnosu
Ne tak takto bych to rozhodně neřešila, způsobila byste si další problém i letos.
Na léta, kdy kolegyně účtovala úhradu faktur do výnosů dejte dodatečná daňová přiznání, k 1.1.2008 si udělejte řádnou inventarizaci účtu 311 a naveďte skutečný stav, zřejmě nikdy neproběhla při uzávěrce odsouhlasená inventarizace tohoto účtu a v letošním roce již účtujte tak, jak je to v souladu s účetnictvím.
Zdenča
Neúčtujte rozdíl - naveďte si správný počáteční stav účtu 311 tak, jak to máte v inventarizaci účtu a řádně si to tam doložte a podejte ty dodatečná daňová přiznání a současně s podáním dodatečného daňového přiznání si musíte opravit i poč. stav. 428,429, příp. 431
Právě proto si děláte tu inventarizaci novou k 1.1.2008 a dodatečná daňová přiznání včetně oprav těch počátečních stavu účtů tak, aby Vám souhlasila rozvaha a výsledovka, nebo máte ještě jednu možnost to udělat vše v roce 2007 pokud Vás to pustí včetně zálohy účetnictví původního a podle toho navést i správné počáteční stavy účtu ať v roce 2008 již máte rok "čistý". Možná Vás napadne ještě jiná varianta, ale mně žádné jiné východisko nenapadá, protože kdybyste tu 311 likvidovala letos účetně, tak byste ji danila opět. Zd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 8. 2008 8:17
Dobrý den,převzala jsem účetnictví a kontrolou nezaplacených faktur jsem zjistila,že některé faktury byly zaplacené v roce 2007 na účet.Kolegyně,je ale tyto platby do výnosu,protože tam např.byl jiný VS atd.
Firma je 2 x zdanila a ještě je vede jako nezaplacené.
Prosím Vás můžete poradit co s tím? V letošním roce mám ty zaplacené faktury v předchozích letech dát do nákladu s odkazem,kdy byly úhrady ve výnosech?