OPRAVDU NIKDO NEVÍTE??
>prosím o radu, zaměstnanec u nás na HPP, k tomu má
>ještě i DPČ. Vždy měl více než 400 Kč/měsíc na DPČ, ale
>za červenec mi vyšlo něco přes 300 Kč. Co s tím? To mám
>poslat odhlášku na OSSZ za červenec a na srpen zase
>přihlásit? Mám z toho ztrhnout SP? A co ZP?
Re: OPRAVDU NIKDO NEVÍTE??
S tímto nemám zkušenost, ale uvažuji následovně:
mzdu počítáte jen jednu (sečtete příjmy z HPP a DPČ), pak je taky na OSSZ a ZP přihlášen jen jednou, tudíž nikde neodhlašujete. Z HPP přece příjmy má a pojistné tudíž odvádíte.
Já DPČ při příjmu do 400 Kč odhlašuji jen od ZP (dle pokynů VZP). na OSSZ neodhlašuji, tam se hlásí počátek a konec zaměstnání bez ohledu na platbu pojistného, jeho účast na pojistném se projeví v ELDP. Moji DPČ však u nás nemají jinou smlouvu a jsou zaměstnáni na HPP jinde.
Také přesně neodpovím ale netýká se to změny v zákoně
až od 1.1.2009?
no já právě mzdu nemám jednu, ale dvě. kvůli ossz musím přes kody mit rozlišeno, aby pak fungovaly ELDP apod., takže mám dvě samostatné mzdy, jen je dohromady zdanim... takže nevim, jestli na VZP mám odhlásit - bojím se, aby neodhlásili HPP, protože na odhlášce není kod jako u OSSZ a zda mám nebo nemám strhnout v tomto měsíci ZP a SP...
Správné řešení
pro všechny, koho to zajímá je výsledek následující:
neplatí se ZP ani SP v měsíci, kdy má méně než 400 Kč
jsme MO, takže na 1. stranu přehledu pro OSSZ uvedu HPP a na 2. stranu DPČ (příjem nižší než 400 Kč)
ELDP - za měsíc červenec bude X a mám úměrně tomu snížit počet dnů
VZP - neodhlašovat a zpátky nepřihlašovat, protože tím by se odhlásil i HPP!!! nikam neuvádět, nijak neřešit
toto jsou výsledky z kontrolních oddělení OSSZ a VZP - obvolala jsem si to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 8. 2008 8:58
prosím o radu, zaměstnanec u nás na HPP, k tomu má ještě i DPČ. Vždy měl více než 400 Kč/měsíc na DPČ, ale za červenec mi vyšlo něco přes 300 Kč. Co s tím? To mám poslat odhlášku na OSSZ za červenec a na srpen zase přihlásit? Mám z toho ztrhnout SP? A co ZP?