Re: dobírka - doklad
doklad o zaplacení dobírky Vám vypíší na poště, nebo dá PPL příp. jiná dopravní společnost. Ten, komu vydáte peníze Vám přeci musí dát potvrzení. Ale určitě to není firma, která Vám balík zaslala, ta s tím nemá nic společného, jí ty peníze přijdou na účet převodem od dopravní společnosti...
já dávám do účto daňový doklad, který mi přijde s dobírkou, k tomu výdajový doklad svůj a útržek z balíku, kde je dobírka popsána a účetní mi pravila, že to stačí.
Jak vám na poště mohou tvrdit, že ho nepotřebujete?? mám pocit, že tam sedí zas někdo chytrej, komu je zatěžko vzít tužku a na potvrzení napsat pár číslic... to je teda ochota. Prostě si na tom trvejte. Myslím si, že to je jejich povinnost. Když si tam budete kupovat známky, kolky apod.. tak taky musí vystavit nějaký doklad o zaplacení, ne? Bych tam zašla a řekla jim, že doklad prostě potřebujete, že to máte ve směrnicích a neco bych si vymyslela... :-)
máme stejný problém. u nás to také nevystavují. pošťák který mi balík přiveze vůbec ne a na poště poté po dlouhém přemlouvání. ale už mě to stojí cestu na poštu, vystát si frontu a pak se dohadovat, že mi nějaký balík dodali... je to děs. nevíte, jestli to FÚ požaduje?
Byla by blbost, aby to finančák vyžadoval. Taky na něm trváme, taky nám ho někdy nedají s výmluvou, že to nemají u sebe (ale chci to spíš pro svůj pocit, že mám doklad od toho,že jsme někomu dala peníze). Do účetnictví Vám bohatě bude stačit vlastní výdajový doklad a na faktuře text - uhrazeno dobírkou. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 8. 2008 9:33
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když mi příjde dobírka s fakturou na které je napsáno "Neplaťte,hrazeno dobírkou" - potřebuji mít k tomu doklad, že jsem to zaplatila v hotovosti? Tvrdili mi, že ho nepotřebuji, a taky mi ho nevypsali.Děkuji předem za odpověď.
Hanka