Re: BV je v USD,ale zůstatek v PC je v K
V účetnictví budete mít vždy údaje v Kč. Tedy i cizí měny budete mít přepočtené. Pokud používáte vždy kurz 1. den v měsíci, pak si KS minulého měsíce přepočtěte novým kurzem a rozdíl proúčtujte jako kurzový rozdíl.
K 31.12. (pokud neúčtujete v hospodářském roce) přepočte KS kurzem platným k poslednímu dni kal. roku a rozdíl opět zaúčtujete jako kurzový rozdíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 8. 2008 10:02
Dobrý den,
nevím jak se účtují bankovní výpisy vedené v cizích měnách. myslím zůstatky .máme EUR, USD, používáme pevný kurz platný vždy od prvního pracovního dne v měsíci, ten je nastaven v účetním programu. když zaúčtuji došlou úhradu naší vystavené faktury v USD, hned to SW tím kurzem přepočítá na české koruny. ted mi došel bankovní výpis, kde je konečný zůstatek v USD, ale v počítači u účtu 221-analytika USD mám konečný zůstatek k 31.7. v korunách, nikdy jsem nepracovala s cizíma měnama a nevím jak si to mám odkontrolovat, zda je to v pořádku. mám to české pronásobit pevným kurzem a rozdíl zaúčtovat zisk či kurzová ztráta? každý měsíc?
děkuji moc za pomoc