Dceřinná firma - zřizovací výdaje - reve

• (neregistrovaný)

6. 8. 2008 11:49

Dobrý den, založili jsme v Polsku firmu, ve které máme 80% podíl.
    Před založením firmy jsme poskytli zálohu firmě v Polsku, která vyřizovala veškeré náležitosti pro zřízení firmy v Polsku.
    Ta nám předala doklady, kde je vždy název a Ičo naší firmy. Zálohu jsme tím zúčtovali.
    Dále jsem ale provedla - po zřízení firmy v Polsku přefakturaci dokladů. Původní doklady jsem účtovala
    378x314... (odúčtovala zálohu a vytvořila pohledávku na dceřinnou společnost)
    Dodatečně jsem přišla na to, že pohledávku za dceřinnou firmou bych měla účtovat na účet 351 - provedla jsem přeúčtování
    351x378.
    některé doklady jsou na služby, např. hledání zaměstnanců pro firmu, která ještě nebyla zřízena... Jednaá se mi také ro Reverscharge. jestli jsem měla vytvořit i když jsem doklad nedávala vůbec do nákladů a byl určen k přefakturaci.
    Také se ozvala Polská firma, že nechápe proč jí přeúčtováván náklady na zřízení firmy.. právních, notář, zápis do OR.
    Je možné tyto náklady ponechat v naší firmě..? domnívám se, že ne, doklady jsou sice na nás, ale z textu jasně vyplývá, že náklad patří na jinou firmu.

Děkuji moc

Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).