DOPP od kdy 150 h?

• (neregistrovaný)

6. 8. 2008 15:07

Nemýlím se, když pořád tvrdím, že maximum 150 h u DOPP platí již pro rok 2007 a v roce 2006 ještě platilo maximum 100 h, že?
    A ještě jedno ujištění: do toho roku 2006 jsem doporučovala raději sepsat pro každý měsíc dohodu zvlášť, jakože provedl nějakou práci za x Kč a x h a skončil, a další měsíc třeba znovu atd. (pro lepší obhajobu u sociálky se mně to vždy osvědčilo).
    V roce 2007 již může být sepsána 1 dohoda ve znění např: vyfrézování 1000 ks dílců, od 15.7. do 20.9. 07, celkem 110 h, odměna měsíčně dle vykázaných kusů. A pak mu bylo zúčtováno v 7/07 6000 Kč, v 8/07 6000 Kč a v 9/07 2000 Kč. Zítra jdu na kontrolu na MSSZ, tak chci co nejhladší průběh. Jaké jsou Vaše aktuální zkušenosti? Dík.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 8. 2008 15:34

xy5 (neregistrovaný)

Re: DOPP od kdy 150 h?
      Určitě Vám kontrola dopadne dobře, protože to je takto správně. V r. 2006 platil starý ZP (DoPP do 100 hod.) a protože se mělo jednat spíše o jednorázové, nahodilé práce, i když se mohlo uplatnit též pro opětující se práce v rámci téhož prac. úkolu, bylo vhodné psát dohody po určitých obdobích. Ta celková odměna v r. 2007 vychází v průměru 127 Kč/hod., což odpovídá průměru, který má frézař v prac. poměru, takže tam je to nenapadnutelné (aby si mysleli, že jste krátili hodiny - aby to spadlo do PP, tudíž mělo se odvádět SP, ZP). Takže Vám přeji zítra úspěšný den. (14000:110)

• 6. 8. 2008 15:35

pája (neregistrovaný)

>Nemýlím se, když pořád tvrdím, že maximum 150 h u DOPP
      >platí již pro rok 2007 a v roce 2006 ještě platilo
      >maximum 100 h, že?
      ANO
      >A ještě jedno ujištění: do toho roku 2006 jsem
      >doporučovala raději sepsat pro každý měsíc dohodu zvlášť,
      >jakože provedl nějakou práci za x Kč a x h a skončil, a
      >další měsíc třeba znovu atd. (pro lepší obhajobu u
      >sociálky se mně to vždy osvědčilo).

>V roce 2007 již může být sepsána 1 dohoda

ANO
      ve znění
      >např: vyfrézování 1000 ks dílců, od 15.7. do 20.9. 07,
      >celkem 110 h, odměna měsíčně dle vykázaných kusů

/za jeden kus bych dal, jinak OK
      . A pak
      >mu bylo zúčtováno v 7/07 6000 Kč, v 8/07 6000 Kč a v
      >9/07 2000 Kč. Zítra jdu na kontrolu na MSSZ, tak chci
      >co nejhladší průběh. Jaké jsou Vaše aktuální
      >zkušenosti? Dík.
      nevidím problém, předpokládám, že těch 110 hodin vyčerpá na zadanou práci

• 6. 8. 2008 15:46

Jiřka (neregistrovaný)

Díky za obě odpovědi, sama tady pořád dělám chytrou a až na mě přijde řada, znejistím. U těch hodin píšu "celkem". A někde taky u odměny napíšu třeba "celkem 12000 Kč, zúčtováno měsíčně dle odvedených kusů". (mám těch dohod víc).

• 6. 8. 2008 16:03

xy5 (neregistrovaný)

já nevidím důvod, proč by to takto nemohlo být uvedeno, můžete mít dojednáno, že bude placeno měsíčně nebo po delší době - to záleží na Vás, co tam dohodnete - z vlastní zkušenosti z kontroly vím, že hlavně kontrolují průměr na hodinu a porovnávají ho s ostatními zam-ci, kteří jsou v prac. poměru- a to obhájíte - (to kvůli krácení hodin - někteří zam-telé dodrží 150 hod. a odměnu dají třeba za 300 hod.,protože to jsou jeho skutečně odprac. hod. - pak vychází velký průměr/hod.). V tom případě by to posuzovali ne jako DoPP, ale požadovali by PP,DoPČ ze kterého se musí odvádět SP (ZP), takže by tam byly dluhy + případná pokuta za obcházení zákonů.

• 6. 8. 2008 17:10

MM (neregistrovaný)

Asi záleží na pracovnicích ze sociálky. U nás mi opravdu nikdy nezkoumali průměr a neporovnávali ho s ostatními zaměstnanci. Mám dohodářku, která má vyšší průměr na hodinu než kmenový zaměstnanec, ale je to proto, že je ochotná kdykoliv na zavolání všeho nechat a přiběhnout do práce. To se taky nějak zohlednit musí.

Jiřko, nepropadejte panice, máte to dobře. Vy jste na mzdy tady zdaleka nejlepší, tak si věřte:))

• 6. 8. 2008 20:21

xy5 (neregistrovaný)

Já jsem ani na minutu nezaváhala, že by p. Jiřka měla něco v nepořádku - ona zákonům rozumí, takže pro ni není a nebude vůbec žádný problém něco obhájit. Vy jste také zde obhájila, proč platíte dohodářku tak, jak ji platíte. Ano, chodí pracovat o víkendech, tak je to v té dohodě zohledněno. Záleží na kontrolorkách, co vše a jak důsledně kontrolují - ale nic zatajit nemůžete,ony kontrolovat musí (i toto kontrolovat mohou), tak je na MÚ (ta většinou je pověřena, aby se těmto kontrolám věnovala), aby vše řádně a správně zdokladovala a obhájila, aby to pro firmu dopadlo co nejlépe. Takže přeji úspěšný den a dobře vyspalé kontrolorky.

• 6. 8. 2008 21:51

Jiřka (neregistrovaný)

Díky, dám vědět, jak to dopadlo. Včera jsem byla na FÚ závislá činnost a tam OK. Ale vím, že sociálka se v dohodách vždycky víc vrtá a kolikrát ženské tvrdily i nesmysly, takže jsem je musela přesvědčovat. Navíc se měnil Zákoník (kontrolu mám od 2006 do 2008) a s nimi je kolikrát problém - nejdou s dobou :-)

• 6. 8. 2008 22:19

kk (neregistrovaný)

Už 16 let májí u mne uklízečky 5000 Kč měsíčně = 625 Kč Kč na hodinu na dohodu na hodinu (nyní 12*10*500/hoďku) a je to všem šuma fuk. Sociálka se akorát podívá je-li ve smlouvě 150 hodin na rok.

• 7. 8. 2008 0:27

MM (neregistrovaný)

No vždyť to říkám, všechno je jen a jen o lidech, kteří to při kontrole dostanou do paciček:)) Pokud je to někdo trochu soudný, tak potíže nejsou. Nejhorší jsou babky rozumbradky, které mají dokonalý hokej v zákonech, ale trpí nutkavou touhou trousit moudra a zaseknout se na blbostech. Naštěstí tady u nás nerostou.

• 7. 8. 2008 6:30

xy5 (neregistrovaný)

>>Už 16 let májí u mne uklízečky 5000 Kč měsíčně = 625
      >>Kč Kč na hodinu na dohodu na hodinu (nyní
      >>12*10*500/hoďku) a je to všem šuma fuk. Sociálka se
      >>akorát podívá
      >>je-li ve smlouvě 150 hodin na rok.
      >************
      >to buďte ráda, že máte takové kontrolorky - to u nás by tento případ takto hladce neprošel

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).