Re: OT - DOTAZ NA MODERÁTORA
Napsal jsem to velkým písmem, to je skoro vždy vybudí k akci. :-))
Smazání vláken bylo podle mého názoru chybou moderátora, protože samotná kauza toho podvodného právníka se asi vysvětlí a vyšumí, ale byly zde publikovány i potřebné informace. Asi ne úplně každý má přihlášky k rozhlasovým poplatkům (rádio v autě) nebo televizním poplatkům (televize na provozovně) v pořádku.
Moderátor má sice formální právo cokoliv smazat, ale měl by to umět i vysvětlit, zejména když je k tomu opakovaně vyzván.
Hezký den!
Zastávám stejný názor na moderátora.... Pokud jste to napsal velkým písmem, to bych ještě moderátora pochopila :-). Ale zmizel i můj dotaz a s ním i všechna vlákna (žádná velká písmena...), který jsem tu položila před dvěma dny :-(. Opravdu jsem to ještě nepochopila a doufám, že mi vše moderátor vysvětlí. K.
Ehmm.... teď jsem si všimla, jak jste ta velká písmena myslel a že jsem to trochu nepochopila :-))... Snad se neminou účinkem :-)...
Odpověď moderátora
Dobrý den. Proti rozumné diskuzi na téma TV poplatky nemáme samozřejmě žádné námitky, ale vyskytlo se zde poměrně dost příspěvků zdánlivě na téma TV poplatky, leč mnoho z nich bylo "mimo mísu". V některých byly i nespisovné výrazy, jiné byly zakládány jako nové téma, přestože by bylo správné je navázat pod již založené téma pomocí funkce "odpovědět". Jelikož jsme našli hodně chybných příspěvků a nebylo v našich silách je pročítat všechny jednotlivě, smazali jsme je hromadně. Je tedy možné, že se s tím svezly i některé hodnotné příspěvky; to nebyl náš úmysl a za případné chyby se omlouváme.
V každém případě trvale prosíme všechny diskutující, aby dodržovali pravidla této diskuze i obvyklá pravidla morálky i netikety, tj. etikety na netu. Pokud se tu přemnoží nekvalitní příspěvky, je nutno občas přikročit k mazání a je možné, že tomu padnou za oběť i nezávadné příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Re: Odpověď moderátora
Jak vypadá ten advokátní diletant je na
http://www.on-lineastrology.com/encyclopedia/09-14.html
Po roce 1992 z nějakého důvodu skončil jako předseda senátu krajského soudu a dobrodiní poskytuje jako advokát. Dne 14.9. má narozeniny, z vyděračských poplatků je asi hradit nebude. :-))
No, je to váš web a vaše fórum, takže máte právo mazat, co uznáte za vhodné. Jen mne trochu udivilo, že jedním z důvodů (jak uvádíte) k vymazání vlákna či příspěvku mohou být i nespisovné výrazy. Netušila jsem, že toto je nejen účetní fórum, ale i fórum přátel spisovné češtiny............člověk se učí každý den:))
Přiznám se, že ty "nespisovné výrazy" mě udivily též. Myslela jsem si, že tu jde spíše o problém samotný než o "čistotu" češtiny. Někdy totiž právě nespisovný výraz může být na místě a může okořenit debatu. Aby tu pak nezůstali jenom samí suchaři... To prosím moderátoři zvažte :-))).
Dobrá, tak znova a jinak.
1) Vůbec nejde o "koutek spisovné češtiny". Těmi nespisovnými výrazy jsme mínili sprostá slova, urážky atd.
2) Chybné příspěvky nemažeme, neboť nejsme kompetentní posuzovat, kdo má pravdu a kdo ne. Ani renomovaní právníci se často neshodnou na správných řešeních. Úlohou moderátorů je udržovat forum bez spammerů, sprosťáků, urážek, rozhádaných lidí atd. Rozdílné názory jsou přípustné, ale jejich bezohledné prosazování a ponižování druhých přijatelné není.
Howgh.
No, já jsem v těch příspěvcích, které upozorňovali na podvodné jednání jednoho právníka, sprostá slova, urážky nebo výroky rozhádaných lidí nečetl. Pravda, nečetl jsem je všechny.
Ale skoro určitě nebyla ta sprostá slova ve všech vláknech o neoprávněném vymáhání poplatků a přesto byla všechna vlákna smazána.
Podle stejné logiky, pokud někdo v dotazu na DPH uvede sprosté slovo, tak tento moderátor smaže všechna vlákna o DPH? Pozoruhodné.
Podle mne moderátor udělal chybu a nyní se to pokouší ukecat.
Bude tu zase moderovat Eva M?
Mám stejný názor jako vy, Pavle. Zdejší moderátory neznám, ale tentokrát to bylo opravdu povedené. Myslím, že by bylo dobré, kdyby ten, kdo mazal, uznal, že malinko ulétl. Nejde celkem o nic, snad jen o princip. Osobně mám raději nemoderovaná fóra, lidi se sice trochu občas pohádají a nebo ujedou od tématu ve vláknu, ale neztrácí se příspěvky. A dopustím se hříšné myšlenky - toto fórum už zdaleka není takové, jaké bývalo před pár lety. Teď to tu někdy vypadá jako trošinku elitářský klub. Pokud mne moderátor za projevený názor zabanuje, tak mám holt smůlu........:))
Nezabanuje. Jednak to není technicky možné (tohle fórum má téměř nulové vybavení pro moderátorskou práci a banovat někoho virtuálně plošným mazáním jeho postů je obtížné a kontraproduktivní) a druhak k tomu nemá důvod, protože jste neporušil pravidla diskuse.
Ten thread, který byl smazaný (úplně nebo částečně?) jsem nečetl, ale přesto bych se chtěl moderátorů zastat (ať už je to dnes kdokoliv). Skrývání postů je opravdu docela pakárna a moderátor si často nemůže moc vybírat. Většinou se bohužel svezou i zcela nevinné posty. Moderátorská práce je za těchto okolností dost nevděčný byznys a pokud to chcete nějak ovlivnit, obraťte se spíš na správce fóra. Nevěřte tomu, že někdo dělá něco naschvál - většinou to tak buď musí být technicky nebo se prostě stane chyba.
Evě i ostatním moderátorům držím palce a přeju hodně štěstí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 8. 2008 10:06
Dobrý den, může mi někdo z moderátorů fóra říct, proč tu poslední dny mizí odpovědi týkající se podle mého dost aktuálního a potřebného tématu ohledně TV poplatků? Myslím si, že to rozhodně není diskuse "od tématu" a určitě se týká podnikání. Pokud podle moderátorů ano, prosím jen o vyjádření. Předem díky za odpověď a doufám, že tímto způsobem nezmizí i tento můj dotaz. K.