Re: Průměrný výdělek, nutné !!!!
Průměrný hodinový výdělek, který se používá pro pracovněprávní účely (např. pro placení dovolené apod.) vypočítáte ze součtu výdělků v předešlém čtvrtletím pokud v tomto předešlém odpracoval aspoň 21 směn. Když měl dovolenou v červenci (tj. ve 3. čtvrtletí) sečtete jeho hrubé výdělky ve 2. čtvrtletí (tj. duben až červen). Od nich odečtete hrubé částky za dovolenou, svátky a jiná placená volna v tomtéž čtvrtletí (např. náhradu za návštěvu lékaře apod.). Zbytek podělíte skutečně odpracovanými hodinami v tomtéž čtvrtletí. Z výdělků bez náhrad mzdy a skutečně odpracovaných hodin ve 2. čtvrtletí tedy dostanete průměr na hodinu, platný pro 3. čtvrtletí. Takže pro průměr může v každém čtvrtletí jiný. Pokud vyjde tento průměr nižší než minimální mzda (méně než 48,10) pak musíte zadat to minimum.
Nerozumím tomu, co je nižší hrubá mzda než má předpis. Jaký předpis?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 8. 2008 10:59
Dobrý den,
u zaměstnance, který měl dovolenou v červenci mi vyšla nižší hrubá mzda než má předpis.
Problém asi mám v průměrném výdělku.
Může mi, prosím někdo poradit, kde najdu sazbu na průměrný výdělek nebo jak vypočítám na toto čtvrtletí ???
Děkuji.