Re: OT: Nikdo nepředáváte elektronicky?
>Dobrý den,
>pokud předáváte P/O na OSSZ elektronicky, tisknete a
>zakládáte si kopie formulářů? Já to pořád tisknu, ale
>připadá mi to zbytečné, když v programu na odesílání
>dat. vět (portlink) můžu všechny odeslané otevřít a
>vytisknout, pokud by to bylo potřeba. Nikde jsem nenašla,
>zda máme povinnost kopie tisknout, nebo stačí je
>uchovávat v el. podobě.
>díky za Vaše zkušenosti
Formuláře tisknu a předávám osobně (na el. posílání mám svůj názor) a když jsm tu měla kontroly, tak ty formuláře nikdy nikdo nechtěl vidět. Při chybě v rodném čísle se nikdo neozval.......samosebou jsem opravila a s průvodním dopisem opět osobně předala sociálce.
Předávám elektronicky, ale kopie si tisknu a zakládám spolu s potvrzením z OSSZ o zaslání. Asi jsme naučení kopie všeho, co kam posíláme,zakládat,třeba aby to bylo hned po ruce
právě, že při kontrole to po mě taky nikdy nechtěli, formuláře tisknout ani nemůžu (navíc mi to přijde v dnešní době nesmyslné), protože ani nemám barevnou tiskárnu a PSSZ vždy vyžaduje barevné formuláře (a pořád si vyzvedávat hromady formulářů, tak to ne, nejsem soumar - točí se mi spousta DPČ, takže mám kolem stovky přihlášek měsíčně). Je pravda, že při el. předávání musí vše dobře, špatné RČ by ani neprošlo kontrolou a podání by bylo neplatné...takže v tomto je "papír" výhodnější
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
8. 8. 2008 12:17
Dobrý den,
pokud předáváte P/O na OSSZ elektronicky, tisknete a zakládáte si kopie formulářů? Já to pořád tisknu, ale připadá mi to zbytečné, když v programu na odesílání dat. vět (portlink) můžu všechny odeslané otevřít a vytisknout, pokud by to bylo potřeba. Nikde jsem nenašla, zda máme povinnost kopie tisknout, nebo stačí je uchovávat v el. podobě.
díky za Vaše zkušenosti