Re: lístek na peníze
přesně to se mi stalo minulý měsíc, okopírovala jsem si ukončovací část neschopenky a na tu kopii to proplatila s poznámkou, že bylo do zpracování mezd dodáno rovnou ukončení. Paní ukončovala PN a šla na mateřskou, takže abych jí v pokročilém stupni rizikového těhotenství hnala znovu k doktorovi, na to jsem neměla žaludek. Teď jsem akorát zvědavá, co na to OSSZ. Ale koneckonců ukončení 1.8. je nezvratitelný důkaz, že PN trvala i 31.7., tak počítám, že to nebude problém.
Jste asi zvyklé na vzorné zaměstnance. Pokud je jasné, že ukončil a máte podepsané ukončení, tak bych to klidně proplatila. Měla jsem případ, že pán poslal počátek nemoci a pak se dlouho neozýval. Jeho lékařka nemohla pochopit, proč se zajímám, kdy ukončil PN. S ukončením přišel až po měsíci a půl ( to už měl Áčka a vyhazov.... :-/ )
jsem týden po kontrole a také jsem řešila, že ukončení PN bylo 4.8. a lístek ne peníze nebyl, je prokazatelné v době vyplácení dávek, že nemoc trvala, tak není problém, jinak jsem už několikrát krátila, už jen protože lístek na peníze zněl : neschopen k 27.7. , tak jsem odečetle 4 dny a v příštím měsíci se doplatí
já bych v tomto případě spíš řešila, že ukončil PN 1.8., dnes je 8.8. a stále nechodí do práce (takže to má nejspíše neomluvenou absenci, která bude ještě pravděp. pokračovat - co dál?)
takže v tomto případě bych nemocenskou celou zaplatila až v srpnu - abych měla z čeho srazit ZP za neoml. absenci a případné dluhy, jestli nějaké u firmy má (v čer-ci bych ND vedla, ale neplacené)
pokud vyplatíte červenec, tak nemoc. dávky za 1.8. Vám nemusí pokrýt ZP za neoml. absenci, kterou bude mít v srpnu (kde máte jistotu, že nastoupí zpět do práce, když ho nemůžete sehnat?)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 8. 2008 15:24
zaměstnanec v pracovní neschopnosti od 25.7.2008 do 1.8.2008
nedonesl lístek na peníze za červenec, mohu mu proplatit nemocenské dávky, když už mám i ukončenou neschopenku a vím,že byl opravdu nemocen. Nebo musí donést lístek na peníze?
Problém je totiž v tom, že zaměstnanec přestal chodit do práce, na telefony nereaguje a nevím, jestli z něj ten lístek ještě vůbec vydoluji.