Lístek na peníze

• (neregistrovaný)

8. 8. 2008 15:24

zaměstnanec v pracovní neschopnosti od 25.7.2008 do 1.8.2008
    nedonesl lístek na peníze za červenec, mohu mu proplatit nemocenské dávky, když už mám i ukončenou neschopenku a vím,že byl opravdu nemocen. Nebo musí donést lístek na peníze?
    Problém je totiž v tom, že zaměstnanec přestal chodit do práce, na telefony nereaguje a nevím, jestli z něj ten lístek ještě vůbec vydoluji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2008 16:27

Katuška (neregistrovaný)

Re: lístek na peníze
      přesně to se mi stalo minulý měsíc, okopírovala jsem si ukončovací část neschopenky a na tu kopii to proplatila s poznámkou, že bylo do zpracování mezd dodáno rovnou ukončení. Paní ukončovala PN a šla na mateřskou, takže abych jí v pokročilém stupni rizikového těhotenství hnala znovu k doktorovi, na to jsem neměla žaludek. Teď jsem akorát zvědavá, co na to OSSZ. Ale koneckonců ukončení 1.8. je nezvratitelný důkaz, že PN trvala i 31.7., tak počítám, že to nebude problém.

• 8. 8. 2008 16:28

Katuška (neregistrovaný)

správně by to člověk neměl vyplácet, ale ani nevím, jak bych to v programu zadala tak, abych měla omluvenku a zároveń nevyplatila ND, které bych vyplatila až v dalším měsíci při ukončení.

• 8. 8. 2008 17:29

hana (neregistrovaný)

Jste asi zvyklé na vzorné zaměstnance. Pokud je jasné, že ukončil a máte podepsané ukončení, tak bych to klidně proplatila. Měla jsem případ, že pán poslal počátek nemoci a pak se dlouho neozýval. Jeho lékařka nemohla pochopit, proč se zajímám, kdy ukončil PN. S ukončením přišel až po měsíci a půl ( to už měl Áčka a vyhazov.... :-/ )

• 8. 8. 2008 20:14

i (neregistrovaný)

jsem týden po kontrole a také jsem řešila, že ukončení PN bylo 4.8. a lístek ne peníze nebyl, je prokazatelné v době vyplácení dávek, že nemoc trvala, tak není problém, jinak jsem už několikrát krátila, už jen protože lístek na peníze zněl : neschopen k 27.7. , tak jsem odečetle 4 dny a v příštím měsíci se doplatí

• 8. 8. 2008 21:06

xy5 (neregistrovaný)

já bych v tomto případě spíš řešila, že ukončil PN 1.8., dnes je 8.8. a stále nechodí do práce (takže to má nejspíše neomluvenou absenci, která bude ještě pravděp. pokračovat - co dál?)
      takže v tomto případě bych nemocenskou celou zaplatila až v srpnu - abych měla z čeho srazit ZP za neoml. absenci a případné dluhy, jestli nějaké u firmy má (v čer-ci bych ND vedla, ale neplacené)
      pokud vyplatíte červenec, tak nemoc. dávky za 1.8. Vám nemusí pokrýt ZP za neoml. absenci, kterou bude mít v srpnu (kde máte jistotu, že nastoupí zpět do práce, když ho nemůžete sehnat?)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).