Jak zrušit společnost s.r.o.

• (neregistrovaný)

8. 8. 2008 23:57

Společnost byla založena v roce l994 nikdy nebyla v činnosti,je bez závauků,měla 4 členy - jeden člen odstoupil,podíl vrácen,další zemřel a podíl mu byl vrácen a zůstali jsme dva jednatelé. Jeden jednatel svolal valnou hromadu,chce abych odstoupil že si s.r.o.ponechá ,ale já s tím nesouhlasím,chci zrušení společnosti/mám obavy z dalších příp.následků/ On svolal valnou hromadu pro nás dva protože více lidí tam není s tím,že chce udělení souhlasu valné hromady převod obch.podílů,změnu spol.smlouvy a mé odvolání. Tudiž je to 50:50 a tak jak mám postupovat bez dalůších průtahů mimo soud a s.r.o. ukončit/kde jsem byl smlouvou jako 1.jednatel a on 2.jednatel s podpisovým a rozh.právem. Jak z toho se dostat be dohadování.Jak může rozhodovat valná hromada když to je 1+1 - já nemám zájem později se dostat do nějakých problémů a dobrovolně neodstoupím. Prosím návod jak postupovat - děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 8. 2008 15:41

Ivča1 (neregistrovaný)

Re: jak zrušit společnost s.r.o.
      Předpokládám, že mluvíte o společnících.
      Možná se Vás týká § 68 obch. zák., ale to by šlo přes soud:

"Soud může na návrh státního orgánu nebo osoby, která osvědčí právní zájem, rozhodnout o zrušení společnosti a o její likvidaci, jestliže společnost nemůže vykonávat činnost pro nepřekonatelné rozpory mezi společníky."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).