Re: Pomoc spěchá - oprava sazby DPH u V
ZDPH nepřipouští možnost opravit sazbu daně z 19 na 9 %. Dle 6. směrnice je taková oprava přípustná a v připravované novele ZDPH to bude rovněž umožněno.
Co se mne týká, tak já, s odvoláním na 6. směrnici, bych vystavila dobropis, kde bych uvedla vše storno chybné sazby a nově se správnou sszbou daně. Do faktoringu vám pak vstoupí i tento dobropis. Převzetí dobropisu nechejte potvrdit odběratelem.
Také se přikláním k dobropisu - je to jediné řešení. Zdenča
Dobréráno, naštěstí to je pořád stejné daňové období, jen jsem zjistila, že mi nejde udělat dobropis, rpotože oprava sazby je 19 % a správně má být 5%. Program Pohoda mi to odmítá.. takže jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem udělala VF mínusem... a pak jsem dumala jestli to neměl být tedy vrubopis.. a se přiznám, že dobropis a vrubopis se mi pořád plete.. Na Factoringu by to neměl být taky asi problém, a předpokládám, že navrhneme zápočet ještě před hrazením factoringem, tak uvidím... jestli to factoring odsouhlasí.
Děkuji moc za pomoc
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 8. 2008 12:40
Dobrý den, zjistila jsem, že skladník napřijímal zboží místo 9% na 19 % sazba DPH. Ze skladu to nalezlo do VF, když jsem měla dovolenou,tudíž jsme fakturovali víc.
Prosím, jak mám opravit? celou fakturu mínusem a novou částku?
Nejde nějak opravit jen sazba DPH?
Ještě navíc na profinancování máme factoring a leze nám to ještě i tam
Děkuji moc
Blanka