Pomoc spěchá - oprava sazby DPH u VF?

• (neregistrovaný)

11. 8. 2008 12:40

Dobrý den, zjistila jsem, že skladník napřijímal zboží místo 9% na 19 % sazba DPH. Ze skladu to nalezlo do VF, když jsem měla dovolenou,tudíž jsme fakturovali víc.
    Prosím, jak mám opravit? celou fakturu mínusem a novou částku?
    Nejde nějak opravit jen sazba DPH?
    Ještě navíc na profinancování máme factoring a leze nám to ještě i tam
    Děkuji moc
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 8. 2008 13:29

anonym (neregistrovaný)

Re: Pomoc spěchá - oprava sazby DPH u V
      ZDPH nepřipouští možnost opravit sazbu daně z 19 na 9 %. Dle 6. směrnice je taková oprava přípustná a v připravované novele ZDPH to bude rovněž umožněno.
      Co se mne týká, tak já, s odvoláním na 6. směrnici, bych vystavila dobropis, kde bych uvedla vše storno chybné sazby a nově se správnou sszbou daně. Do faktoringu vám pak vstoupí i tento dobropis. Převzetí dobropisu nechejte potvrdit odběratelem.

• 11. 8. 2008 13:40

Blanka (neregistrovaný)

Děkuji moc, už to hned chystám i s průvodním dopisem. Na factoring budu muset poslat i tu opravu, to je jasné.
      Moc, moc, moc děkuji

Blanka

• 11. 8. 2008 14:24

Zdenča (neregistrovaný)

Také se přikláním k dobropisu - je to jediné řešení. Zdenča

• 13. 8. 2008 21:23

anon (neregistrovaný)

Pokud jste ale již za to období podala daňové přiznání, tak nevím, jestli to dobropis řeší?! Jestli skutečně již není pozdě sazbu opravovat.

• 14. 8. 2008 6:55

Blanka (neregistrovaný)

Dobréráno, naštěstí to je pořád stejné daňové období, jen jsem zjistila, že mi nejde udělat dobropis, rpotože oprava sazby je 19 % a správně má být 5%. Program Pohoda mi to odmítá.. takže jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem udělala VF mínusem... a pak jsem dumala jestli to neměl být tedy vrubopis.. a se přiznám, že dobropis a vrubopis se mi pořád plete.. Na Factoringu by to neměl být taky asi problém, a předpokládám, že navrhneme zápočet ještě před hrazením factoringem, tak uvidím... jestli to factoring odsouhlasí.

Děkuji moc za pomoc

Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).