Re: papírové přihlášky OSSZ
i ze souboru 602 filer (ztáhnuto ze stránek ČSSZ) lze tisknout do originálního (barevného tiskopisu). Na OSSZ se mají odevzdávat předepsané (barevné tiskopisy).
>>>>>>Dobrý den. Nepoužívám elektronické přihlašování a
>>>>>>odhlašování zaměstnanců k sociálnímu pojištění.
>>>>>>Tisknu
>>>>>>si
>>>>>>přihlášky pomocí programu XML Filler v předepsaném
>>>>>>tiskopise. OSSZ se nelíbí, že jsou černobílé a
>>>>>>neustále
>>>>>>mi zasílá barevné tiskopisy, které bych ale musel
>>>>>>vyplňovat na stroji:(. Jaké máte vy zkušenosti ???
>>>>>
>>>>>i ze souboru 602 filer (ztáhnuto ze stránek ČSSZ) lze
>>>>>tisknout do originálního (barevného tiskopisu). Na
>>>>>OSSZ se mají odevzdávat předepsané (barevné
>>>>>tiskopisy).
>>>>
>>>>Zkoušel jsem tisknout z XML Filleru do barevného
>>>>tiskopisu, ale ty políčka se prostě nesešly:( Vám to
>>>>jde?
>>>
>>>ano, mě políčka vyhovují. Zkuste nastavit tiskárnu
>>>před tiskem (okraje). Nevím jako máte tiskárnu, já
>>>mám
>>>konkrétně HP laser jet a tam kolonky vyhovují.
>>
>>Ok. Díky. Mám taky HP Laser Jet.
>Asi zase jenom záleží na lidech. Tisknu černobíle,
>nosím to tam osobně a nikdy mi nikdo na to, že je to
>černobíle, nic neřekl, nikomu to nevadilo. Taky tisknu černobíle a nemám problém. Záleží asi opravdu na lidech.
pokud si budete tvrdě stát na svém, nemohou vám odmítnout vzít přihlášku na černobílém papíru, pokud náležitostmi odpovídá, jen to zkouší, protože pokud nedáte na originálu, který mohou naskenovat, černobílou musejí zadávat ručně. Ať vám ukáží zákon, který říká, že musí být na barevném tiskopise - neukáží, protože to v zákoně není, takže záleží na vás, zda do toho půjdete či nikoli, ani na vás nemohou zkoušet to, že políčko v originálu je tmavě černé, kdežto vaše tiskárna tiskne šedé, vím, že to také dělají. Takže oni mohou jen tam, kam vy vydržíte, ale jak říkám, tvarem, obsahem musí odpovídat originálu, ale ne barvou ...Nám bohužel SW tiskne bez jejich poř.čísla dole či co to je, tak to jsem vzdala, na tom mne nachytali, ale je to jen u pár malých firem a u nich také přejdu na elektronické zasílání, které máme už běžně, tak jsem se nedohadovala, protože jsem také nemohla - chybělo to tam prostě, ale vymohla jsem si alespoň to, když mi odmítli vzít přihlášku MO bez pracovní smlouvy, tak to jsem udělala rozruch, stačilo na kraj, když s nimi nebyla domluva a rázem to šlo-tvrdila jsem, že při přihlášení nejsem povinna předložit pracovní smlouvu a to také nejsem, takže teď už jí po mně nechtějí, už mě znají ... :), nejde o to, že chci dělat problémy, ale já je vždy právě při přihlášení nemám, jelikož mám klienty z různých míst republiky, tak proto. Takže vám držím pěsti :) A nebojte se jich, když uvidí, že znáte zákon a budete pevný(á) v kramflecích, couvnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 8. 2008 14:11
Dobrý den. Nepoužívám elektronické přihlašování a odhlašování zaměstnanců k sociálnímu pojištění. Tisknu si přihlášky pomocí programu XML Filler v předepsaném tiskopise. OSSZ se nelíbí, že jsou černobílé a neustále mi zasílá barevné tiskopisy, které bych ale musel vyplňovat na stroji:(. Jaké máte vy zkušenosti ???