Re: Pracovní hodiny, nutné !!!
při služební cestě se za odprac. dobu považuje jen výkon práce, tj. může někam 1 hodinu jet, 5 hodin tam pracovat a 1 hodinu jet zpátky. Pak je výkon práce 5 hodin (mzda za 5 hodin) a cestovní náhrady za 7 hodin. Nezapomeňte danit 1% vstupní ceny vozu, pokud jej bude moc užívat i soukromě.
DPP by neměla mít dlouhodobý charakter, jestliže to tedy máte na hraně, může Vám to OSSZ dopočítat...
práce konaná na základě DPP není pracovní poměr, můžete uzavřít buď DPČ (taky mimo prac. poměr, max. 1/2 pracovní doby) nebo pracovní smlouvu (to by teprve byl pracovní poměr).
Kolik odpracuje jinde neřešte, to je jeho problém...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 8. 2008 15:14
Dobrý den,
kdo mi, prosím poradí, mám zaměstnance, který je u nás na Dohodu o provedení práce a v jiné spol. má hlavní pracovní poměr.
Spol. koupila os. automobil, který chce tomuto zaměstnanci přidělit, protože ho nutně potřebuje ke své práci.
Ale v tom je ten problém, již nyní má pracovní hodiny jen tak tak, aby se vešel do 150 ročně, zároveň s tím drží pohotovost, protože vykonává opravy zařízení, které to vyžadují.
Bojím se, když začně vykazovat ještě hodiny na cestě, protože jezdí daleko, nevejde se ani u nás ani hlavního zaměstnavatele do počtu pracovních hodin, tzn., že bude mít odpracováno třeba 6 dní v týdnu v kuse.
Poradí mi někdo, prosím, jak to mám udělat ???
Mám zvolit jiný druh pracovního poměru ???
Děkuji.