Re: Odstupné po RD
Pokud Vám byla nebo bude dána výpověď pro nadbytečnost, rušení organizace nebo její přesun nebo se na ukončení dohodnete z těchto důvodů, náleží Vám 3měsíční odstupné. Bude se vypočítávat z průměru, vycházejícího z výdělků předešlého čtvrtletí (před čtvrtletím, ve kterém skončí pracovní poměr). Pokud v tomto předešlém čtvrtletí neodpracujete ani 21 směn, bude se vypočítávat z průměru pravděpodobného (tj. určeného, takového jakého byste asi dosáhla, kdybyste byla pracovala).
Re: Odstupné po RD
To já vůbec nevím, to určí zaměstnavatel. Používá se třeba srovnání se stejnou pracovnicí apod. Pokud máte ve mzdovém výměru nebo dokonce v pracovní smlouvě 22000, tak by to mělo být 22000.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 8. 2008 19:36
Je možné, aby mi bylo vyplaceno odstupné ze zaručené mzdy po skončení rodičovské dovolené? Před nástupem na RD jsem měla cca 22.000,-- hrubého?Pracovala jsem ve funkci účetní, poté jsem byla jmenována do funkce ekon. obch. nám.? Děkuji za každý názor.