Re: DPP - zdanění, SP a ZP
no, já nevím, ale na dohodu mít odměnu 5 milionů - to snad ani kontroly ze soc. + ZP nemohou přejít jen tak, že by nechtěli odvody? To se mi vůbec nezdá, že by nepožadovali předelat na PP. Navíc DoPP je do 150 hod., takže takový průměr na hod. nemá snad ani prezident
Re: DPP - zdanění, SP a ZP
já musím ve mzdové programu nastavit u konkrétního zaměnstnance, že se jedná o DPP a že nechni výpočet SP a ZP. Třeba také musíte toto ručně nastavit a nečekat,že program vše zařídí sám. Ale třeba máto vše nastaveno správně a program udělá výpočet chybně (pak je opravdu chyba v softwaru)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 8. 2008 7:36
Dobrý den,
při zpracování výplat včetně dohod se mi stalo toto.
DPP jako jediný smluvní vztah který nepodléhá odvodům SP a ZP - přesto mi program spočetl premie nad 5 000 tis. jako závislou činnost tj. SP a ZP.Osobně si myslím , u DPP nad 5 000 tis. pouze zálohová daň 15 %, nebo je změna a vše nad 5 000 tisíc(DPČ ano) se dopočítává?
Děkuji všem za rychlou odpověď.