Re: Sleva na dítě-čestné prohlášení
pokud manželka měla zam-tele, potom musí doložit potvrzení od zam-tele, že neuplatňuje daň.zvýhodnění na dítě/děti
pokud žádného zam-tele nemá, stačí čestné prohlášení (dávám podepisovat každoročně znovu, i od zam-telů požaduji každoročně, byť to zákon nevyžaduje, ale takto jsem odhalila, že mi zam-ci nenahlásili změnu zam-tele manželky)
nevím, jak dlouho nedávala podepisovat - ale nechtěla bych to dávat dohromady (někdo mohl změnit několikrát zam-tele)
pokud by přišla kontrola z FÚ - tak by to bylo na hrubou závadu (nedodržení zákonů)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 8. 2008 7:58
Dobrý den,
převzala jsem personální oddělení po kolegyni a zjistila,že nedávala podepsat čestné prohlášení manželkám zaměstnanců,že neuplatnily odpočet ze základu daně na děti...je nutné mít toto potvrzení?
Mám ho zpětně nechat potvrdit u zaměstnavatelů manželek?
Moc děkuji za odpověď