Re: kam zaúčtovat přefakturaci služeb??
Také tak účtuji. Služby na 518/321 a 343/321 a při přefakturaci na 311/602 a na 311/343.
Z pohledu zákona o účetnictví a auditorských směrnice byste vždy měla účtovat o klasické přefakturaci (tzn. cena se nemění) pouze na závazkových účtech. Tato částka není Vaším nákladem a výnosem, a pokud byste ji účtovala na třídy 5 a 6, tak byste uměla navyšovala obrat, což je v rozporu s předpisy.
Takže se zásadně vysvlovuji pro účetování přes 3.
Já už tak účtuji druhý rok a daňový poradce proti tomu nemá námitky. Je to, co píšete výše, uvedeno v zákoně o účetnictví? Radíte tedy účtovat na 315/321 a potom na 311/315? Ještě mně napadlo účtovat do nákladů na 518 a po přefakturaci stejnou částku s mínusem také na 518. Lze to?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 8. 2008 9:43
dobrý den,
za klienta,kterému rekonstrujeme bytový prostor jsme zařizovali něco na PRE, až mu budu fakturovat, kam mám prosím zaúčtovat
tuto službu, kterou jsme pro něj zařizovali??? ....děkuji moc