Re: Nemocenská
Opravdu jsem taky zjistila, že dělená nemoc se nepočítá jako dříve. Nyní a bude to platit i od září se dělená nemoc neproplácí. Jestliže ten den odpracoval 4 hodiny ty se mu zaplatí, zbytek bude mít nemoc, ale bez výplaty dávek. Zaplacený bude mít až další den. Na OSSZ mi řekli, že se musí nemocenská zadat tak jak je vystavená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 8. 2008 10:23
Ahoj holky,
mám otazku. Náš zaměstnanec utrpěl pracovní raz dne 15.07.2008 od tohoto dne má i PN. Ten den stihl odpracovat 7,25 minut (běžná pracovní doba 8 hodin). Od jakého dne by jste počítaly PN. Já jsem na stránkách ČSSZ našla toto: Upozorňujeme, že nemocenské nenáleží za den pracovní neschopnosti, v němž zaměstnanec pracoval v tom zaměstnání, z něhož mu vznikl nárok na nemocenské. To platí i pro první den pracovní neschopnosti, v němž zaměstnanec část směny odpracoval (za takový den nenáleží poměrná část nemocenského).
Prosím o radu. Určitě už jste se s tím někdo setkal.