El.podání ČSSZ jak?

• (neregistrovaný)

12. 8. 2008 11:41

Dobrý den,
    prosím poraďte "lopatě" zaregistrovala jsem se uživatelským identifiátorem k el.podání na portálu www.podani.gov.cz... na OSSZ mám vše potřebné vyřízeno a teď nevím jak mám ELDP, resp.přihlášku na ossz zaslat elektronicky... prostě to nemůžu nikde polopaticky najít !!....
    Můžete mi nekdo polopaticky vysvětlit jakým způsobem mám ELDP vyexportovat z programu (s jakou příponou) , jak připojit el.podpis a jak jej poslat???? případně kde bych si to mohla prostudovat?

děkuji moooc za odpovědi....

mimochodem a na ZP to jde také? jak?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2008 12:15

Katuška (neregistrovaný)

Re: el.podání ČSSZ jak?
      já mám na to speciální program - Portlink, který je propojen s mzdovým programem. Nejdřív provedu export do souboru s příponou xml a pak z Portlinku (můžu jej otevřít přímo z mzdového programu) tento soubor odešlu (s el. podpisem). Pak už jen počkám na potvrzení o doručení a potvrzení přijetí dat.
      Se ZP to jde taky, ale každá má svůj systém.
      1) VZP má zmatené informace, přestože píší, že není třeba se u nich registrovat a s el. podpisem mohu předávat rovnou, tak to nejde, takže to nepoužívám (musela bych si vyřídit podpisy ve firmě, že mě zmocňují (papírové stejně podepisuji já) a ještě tam osobně dojet).
      2)ZPMV: tady to funguje dobře, sami přidělili přístupová hesla všem zaměstnavatelům, přihlásím se na jejich stránky a zde pak buď ručně vytvořím HO a přehledy nebo se dají načíst z datové věty
      3)ostatní ZP: ještě je tu portál ZP, ten ale nepoužívám, protože pro pvní přihlášení je třeba stáhnout jakési doplňky, které naše IT považuje za natolik rizikové, že mi je prostě nezpřístupní.

• 12. 8. 2008 13:44

Dáša (neregistrovaný)

Já na to mám také speciální program Vema ELD který komunikuje se mzdovým programem Vema PAM. Zkuste distributora Vašeho programu, ten by vám měl dát konkrétní info

• 12. 8. 2008 13:46

Dáša (neregistrovaný)

Co se týče přihlášky-odhlášky, také nevím a také bych ocenila radu, jestli je to možné bez konkrétního programu k tomu určenému. Vím, že Vema ho má, ale firma jej nekoupila.

• 12. 8. 2008 15:40

Katuška (neregistrovaný)

Tak já mám ELDP a P/O vlastně v jednom - pro obojí se mi generuje z programu datová věta a obojí odesílám přes ten Portlink

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).