Re: el.podání ČSSZ jak?
já mám na to speciální program - Portlink, který je propojen s mzdovým programem. Nejdřív provedu export do souboru s příponou xml a pak z Portlinku (můžu jej otevřít přímo z mzdového programu) tento soubor odešlu (s el. podpisem). Pak už jen počkám na potvrzení o doručení a potvrzení přijetí dat.
Se ZP to jde taky, ale každá má svůj systém.
1) VZP má zmatené informace, přestože píší, že není třeba se u nich registrovat a s el. podpisem mohu předávat rovnou, tak to nejde, takže to nepoužívám (musela bych si vyřídit podpisy ve firmě, že mě zmocňují (papírové stejně podepisuji já) a ještě tam osobně dojet).
2)ZPMV: tady to funguje dobře, sami přidělili přístupová hesla všem zaměstnavatelům, přihlásím se na jejich stránky a zde pak buď ručně vytvořím HO a přehledy nebo se dají načíst z datové věty
3)ostatní ZP: ještě je tu portál ZP, ten ale nepoužívám, protože pro pvní přihlášení je třeba stáhnout jakési doplňky, které naše IT považuje za natolik rizikové, že mi je prostě nezpřístupní.
Re: el.podání ČSSZ jak?
Co se týče přihlášky-odhlášky, také nevím a také bych ocenila radu, jestli je to možné bez konkrétního programu k tomu určenému. Vím, že Vema ho má, ale firma jej nekoupila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 8. 2008 11:41
Dobrý den,
prosím poraďte "lopatě" zaregistrovala jsem se uživatelským identifiátorem k el.podání na portálu www.podani.gov.cz... na OSSZ mám vše potřebné vyřízeno a teď nevím jak mám ELDP, resp.přihlášku na ossz zaslat elektronicky... prostě to nemůžu nikde polopaticky najít !!....
Můžete mi nekdo polopaticky vysvětlit jakým způsobem mám ELDP vyexportovat z programu (s jakou příponou) , jak připojit el.podpis a jak jej poslat???? případně kde bych si to mohla prostudovat?
děkuji moooc za odpovědi....
mimochodem a na ZP to jde také? jak?