Re: Průměr na dovolenou po skončení mate
Dobrý den,
jelikož se jedná o průměr na dovolenou, který se bere z předchozího čtvrtletí, tak bych spočítala pravděpodobný výdělek na dané čtvtletí, ve kterém čerpá dovolenou.
Např. skončí mateřskou 5.8. a od 6.8. čerpá řádnou dovolenou. tak bych vzala pravděpodobný výdělek na srpen (za předpokladu, že v předchozím čtvrtletí neměla příjem) a dělila to koef. 173,92. Pokud má sjednanou 40 hodinovou týdenní prac.dobu.
Když nebudete vědět, písněte konkrétní údaje a já Vám pomůžu.
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 8. 2008 11:50
Dobrý den,
ještě jednou prosím o radu.
Zaměstnankyni skončila k 15.07.2008 mateřská a požádala o čerpání dovolené. Chtěla jsem se zeptat jak vypočítat průměr na dovolenou? Bere se to z posledních 3 měsíců kdy pracovala? Tedy když v 7 měsíci odpracovala 14 dní a 8 dní měla dovolenou. Pak šla marodit a mateřskou nastoupila 31.10 (délka 37 týdnů). Spočítám průměr z 7-9 měsíce 2007 nebo ne? Zatím jsem to nikdy nepočítala. Moc děkuji za každou odpověď. A vypočítám to tak že hrubou mzdu vydělím odpracovanýma hodinama?