Re: exekuce-prosim mzdove
1. Ano, strháváte hned, vyplácíte oprávněnému až po nabytí právní moci.
2. Záleží na tom, která exekuce je přednostní. Může vám to pěkně zamíchat pořadím. Např. výživné má přednost před neplacením půjčky atd. Pokud není přednostní ani jedna, strháváte podle data. Přednostní pohledávky určuje zákon a je jich tuším 6. Patří mezi ně např. výše zmíněné výživné, penále na ZP nebo SP atd.
ta co dosla 18.7. je na vyzivne-takze prednostni, ta co dosla 22.7. je take prednostni (jde o nejaky nedoplatek vuci FU) a ta 10.7. je neprednostni.
Jak mam prosim postupovat.Kdyz pocitam kolik mohu srazit,tak to vychazi na 1982. Jak mam tuto casktu rozdelit, kdyz vyzivne je na dluzne vyzivne ve vysi 9000 a vuci FU je to pres 86 000
Já srážím normální výživné, jehož výše má být 2500 Kč. Do toho nám došla exekuce na VZP, tak jsem volala na soud a paní mi řekla, že výživné má přednost úplně před vším. Do toho má zaměstnanec ještě také dluh na výživném, ale z platu mu lze srazit jen cca 1500 Kč, takže další srážky neplatí, nemá z čeho, protože z výplaty to pochopitelně sám od sebe nedá a my mu to srazit nesmíme. Nejsem si teď jistá, jestli je dluh na výživném také přednostní. Jestli si nejste pořád jistá, zavolejte si na soud, který rozsudek vydal, to je nejspolehlivější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 8. 2008 12:52
Krasny slunecny den vsem,
zpracovavam vyplaty a narazila jsem na nasledujici problemy s exekuci
1. mam pred sebou usneseni od soudu, kde je napsano,ze soud narizuje podle vykonavatelneho platebniho rozkazu ze dne ...
Beru toto usneseni jako exekucni prikaz, i kdyz to nema nazev exekucni prikaz? A Usneseni zatim nenabylo pravni moci - pochopila jsem to spravne,ze strnu zamestnanci srazku i pred nabytim pravni moci a odeslu na ucet opravneneho az po nabyti pravni moci
2. na jednoho zamestnance mi prisly dne10.7.2008 dva exekucni prikazy, dne 18.7. prisel dalsi exekucni prikaz a dne 22.7. prisel dalsi exekucni prikaz. Jak budu uspokojovat opravnene? Nejdrive budu strhavat a posilat na exekuce, ktere dosly dne 10.7. az se splati, tak budu strhavat a posilat na exekuci doslou dne 18.7. a pak az splatim tak az pak na 22.7.?
Dekuji za rady a nazor