Změna názvu TJ... na TJ ...,o.s.

• (neregistrovaný)

12. 8. 2008 13:14

Dobrý den, prosím o radu jak na to když jsme TJ.... a do července 2009 musíme mít prý v názvu TJ..., o.s.?????

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2008 15:18

Sn (neregistrovaný)

Re: změna názvu TJ... na TJ ...,o.s.
      Zaregistrujete se do rejstříku u Obchodního soudu. Tam Vám určitě poradí, jaké tiskopisy a co konkrétně po Vás budou chtít.

• 12. 8. 2008 16:07

pája (neregistrovaný)

proč by se tělovýchovná jednota, občanské sdružení registrovalo v obch.rejstříku?
      Obč.sdružení, pokud vím, registruje MV ČR a jsou uvedena v jimi vydaném seznamu, i na netu.

• 12. 8. 2008 17:14

ivka (neregistrovaný)

Dobrý den, pokud vím tak TJ se nemusí měnit na o. s., najeďte si na www. neziskovky.cz a tam najeďte na Legislativa a účetnictví a str. 3 z 10. 12. 2007 "Sdružení měnit svůj název nemusí".

• 13. 8. 2008 9:12

Dana (neregistrovaný)

jak nemusí? četla jsem o tom, že je povinné doplnění textu "o.s." nebo "občanské sdružení" do názvu....???

Sportovní klub .... , občanské sdružení
      Tělovýchovná jednota..., o.s.

• 13. 8. 2008 9:21

Dana (neregistrovaný)

Pondělí, 11 únor 2008
      U P O Z O R N Ě N Í
      Parlament ČR přijal další novelu zákona o sdružování občanů, která se opět dotkla úpravy názvu občanských sdružení.

Novelou došlo ke zrušení části ustanovení §6 odst. 4 cit. zák. tak, že nadále název občanského sdružení již nemusí povinně obsahovat text „občanské sdružení“ nebo zkratku „o.s.“

Ta občanská sdružení, která již provedla změnu stanov, respektive změnu svého názvu v souladu s předchozí právní úpravou, a do svého názvu text „občanské sdružení“ či zkratku „o.s.“ přidala, nemusí své stanovy měnit v tom smyslu, že by toto označení ze svého názvu opět vypouštěla.

5.února 2008
      Legislativně právní a personální odbor ČSTV

-> teď jsem našla na netu toto... takže už se to asi zas nemusí:-D měnit.... tak to mě tahle nová úprava nějak utekla.... tak je dobře že jsem to ani nestihla provést...:-D..
      děkuji za vaše odpovědi...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).