Intrastat-země původu u aut

• (neregistrovaný)

12. 8. 2008 16:43

Prosím, jak je to u aut a jejich země původu. V technickém průkazu nemohu najít, kde bylo auto vyrobeno, mám se tedy orientovat značkou auta?? Např.Mitsubishi je Korejský auto, tak mám napsat země původu Korea,nebo Italie,kde bylo auto nakoupeno. Jsem z toho zmatená, dělám to prvně...Děkuji za odpověď!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2008 17:23

Michal K. (neregistrovaný)

Re: intrastat-země původu u aut
      Proboha, Mitsubishi je auto japonský. Jinak doporučuju se zeptat tam, kde bylo auto koupeno - a pokud není obchodním zbožím, tak bych ho do intrastatu vůbec nedával

>Prosím, jak je to u aut a jejich země původu. V
      >technickém průkazu nemohu najít, kde bylo auto vyrobeno, mám
      >se tedy orientovat značkou auta?? Např.Mitsubishi je
      >Korejský auto, tak mám napsat země původu Korea,nebo
      >Italie,kde bylo auto nakoupeno. Jsem z toho zmatená,
      >dělám to prvně...Děkuji za odpověď!

• 12. 8. 2008 18:38

violka (neregistrovaný)

No, tak se PROBOHA velmi omlouvám!! už jsem přelouskala TP a zjistila jsem , že v Itálii bylo Mitsubishi vyrobeno, takž země odeslání bude ITALIE (protože tam bylo auto nakoupeno, a Itálie bude i země původu).

• 12. 8. 2008 18:54

dana (neregistrovaný)

6.2.4. Stát původu Sloupec 3 výkazu

102) Státem původu je při přijetí zboží stát, ve kterém bylo zboží vyrobeno, zpracováno, vytěženo, vypěstováno apod. V případě zpracování v různých státech se státem původu rozumí stát, ve kterém zboží, o němž se vykazují údaje do Intrastatu, získalo svoji konečnou podobu, zejména v návaznosti na své zařazení pod příslušný kód kombinované nomenklatury. Za stát původu se nepovažuje stát, ve kterém bylo zboží podrobeno pouhé jednoduché operaci, např. balení, přebalení, ošetření a smíchání. Určení původu zboží pro jeho vykázání do Intrastatu se řídí nepreferenčními pravidly původu dle ustanovení článků 23 a 24 nařízení Rady (EHS) č. 2913/92 ze dne 12. října 1992, kterým se vydává celní kodex Společenství, ve znění pozdějších předpisů. V případech, kdy původ zboží není znám, třeba proto, že ho odesílatel příjemci nesdělil, ani není informace o původu uvedena na přijímaném zboží nebo je známa pouze skutečnost, že zboží pochází z určitého seskupení zemí (například z EU), uvede se do příslušné řádky sloupce 3 výkazu pro Intrastat namísto kódu státu původu kód státu odeslání (opíše se údaj ze sloupce 2 výkazu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).