Re: DIČ u německé firmy
No osobně se domnívám, že na služby se souhrnné hlášení nepodává, podle mě pouze na zboží. Jinak DIČ lze ověřit na stránkách ministerstva financí (www.mfcr.cz) pod daně a EU a tam je ověření DIČ. Pokud nebude správné, tak tam je ještě rubrika často kladené dotazy a tam by jste měla najít i jakou má mít formu. Ale správné DIČ Vám může sdělit asi opravdu jen odběratel.
Děkuji. DIČ je již vyřešeno. Došlo k pozměnění jednoho čísla...
Souhrnné hlášení se nepodává? No, tak to jsem udělala. Co s tím mám teď dělat? Děkuji.
No asi vám nezbyde než zavolat na FÚ a situaci jim vysvětlit a říct, že DIČ již máte správné, ale že šlo o službu a tutíž jste zjistila, že souhrnné hlášení podané být nemělo. Jo a máte to plnění na řádku 510 v přiznání nebo někde jinde. Možná vám nezbyde než opravit i přiznání, protože na FÚ kontrolují zda částky na souhrnném hlášení odpovídají řádkům v přiznání. Nic jiného mě nenapadá. Přeji příjemné pořízení, snad budete mít štěstí na někoho příjemného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 8. 2008 9:12
Dobrý den,
fakturovali jsme německé firmě služby - osvobození od DPH. K přiznání DPH jsem dodala souhrnné hlášení. Včera mi volali z finančáku, že mám špatně uvedené DIČ. Může mi někdo poradit, kde najdu správné? Vůbec netuším, kde to ještě hledat. Respektie jsem pátrala na německém registru, www stránkách oné firmy a tam maj uvedené to, které jsem i já napsala do hlášení. Volala jsem i firmě, která s touto německou firmou též pracuje a oni mi dali to samé. Poradí mi někdo, kde lze ještě DIČ nalézt?
Moc děkuji.