DIČ u německé firmy

• (neregistrovaný)

13. 8. 2008 9:12

Dobrý den,

fakturovali jsme německé firmě služby - osvobození od DPH. K přiznání DPH jsem dodala souhrnné hlášení. Včera mi volali z finančáku, že mám špatně uvedené DIČ. Může mi někdo poradit, kde najdu správné? Vůbec netuším, kde to ještě hledat. Respektie jsem pátrala na německém registru, www stránkách oné firmy a tam maj uvedené to, které jsem i já napsala do hlášení. Volala jsem i firmě, která s touto německou firmou též pracuje a oni mi dali to samé. Poradí mi někdo, kde lze ještě DIČ nalézt?

Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2008 9:24

Lůca (neregistrovaný)

Re: DIČ u německé firmy
      No osobně se domnívám, že na služby se souhrnné hlášení nepodává, podle mě pouze na zboží. Jinak DIČ lze ověřit na stránkách ministerstva financí (www.mfcr.cz) pod daně a EU a tam je ověření DIČ. Pokud nebude správné, tak tam je ještě rubrika často kladené dotazy a tam by jste měla najít i jakou má mít formu. Ale správné DIČ Vám může sdělit asi opravdu jen odběratel.

• 13. 8. 2008 10:15

krista (neregistrovaný)

je to jak píše Lůca, za služby se souhrnné hlášení nepodává........

• 13. 8. 2008 10:18

Pavla (neregistrovaný)

Děkuji. DIČ je již vyřešeno. Došlo k pozměnění jednoho čísla...
      Souhrnné hlášení se nepodává? No, tak to jsem udělala. Co s tím mám teď dělat? Děkuji.

• 13. 8. 2008 11:00

Lůca (neregistrovaný)

No asi vám nezbyde než zavolat na FÚ a situaci jim vysvětlit a říct, že DIČ již máte správné, ale že šlo o službu a tutíž jste zjistila, že souhrnné hlášení podané být nemělo. Jo a máte to plnění na řádku 510 v přiznání nebo někde jinde. Možná vám nezbyde než opravit i přiznání, protože na FÚ kontrolují zda částky na souhrnném hlášení odpovídají řádkům v přiznání. Nic jiného mě nenapadá. Přeji příjemné pořízení, snad budete mít štěstí na někoho příjemného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).