Re: Dodatečné přiznání - účetní zápis
to přiznání jste asi vyrobila ručně? v Pohodě jsem postupovala tak, že jsem rozdíl vyčíslila interním dokladem s červnovým datem a pak přímo v agendě DPH vystavila dodatečné přiznání. Pak už nic nadále neúčtujete a pokud jste odeslala dodatečné přiznání, pak už to v žádném případě nesmí být v dalším měsíci. Nezapomeňte to doplatit co nejdřív.
Katuško, špatně jsem se vyjádřila, zkusila jsem to dle návodu v Pohodě. Opravila jsem původní fakturu a pak vyjela dodateč. přiznání. Zároveň mi naskočil v ostatních závazcích doklad o odvodu DPH. Moc děkuji za rady, teď už to budu zvládat s přehledem. Akorát šéf bude bručet. Ach jo.
tak to Vám nezávidím, já dělala dodatečná přiznání několika klientům a ani šéf ani klienti s tím větší problém neměli, i když mi taky nebylo příjemné upozornit je na mou vlastní chybu (někdy to ale taky chyba klientů, ale stejně...), ale zkousli to, vždy jsem se omluvila a hlavně zdůraznila, jak je dobře, že jsme na to přišli sami a ne až FÚ...
přeju hodně štěstí se šéfy a pevné nervy :o)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 8. 2008 10:09
V přiznání za 6/08 jsem zjistila, že jsem nárokovala 0 3 000 Kč víc něž bylo správné. Vyrobila jsem dodatečné přiznání s tímto rozdílem. Jak se mi tento rozdíl projeví v přiznání k DPH za 7/08 ? Cvičně jsem zjistila, že nijak. Je potřeba vnitřním dokladem v červenci zvýšit o tuto částku daňovou povinnost ? A jakým zápisem ? Děkuji za rady.