Ochrana osobních údajů

• (neregistrovaný)

13. 8. 2008 11:11

Dobrý den, naše firma má velkoobchodní prodejnu, kde zaměstnáváme 3 prodavačky. Zákazníci u nás nakupují na základě sepsané smlouvy. Mezi zákazníky se objevilo několik lidí, kteří vyžadují při koupi zboží uvést na každou fakturu "zboží mi prodala ta a ta prodavacka, její adresu, číslo OP a datum narození". Nechceme zákazníky ztratit, tak jim to do faktury uvádíme, ale prodavačkám se to nelíbí a i my si myslíme, že je to v rozporu se zákonem. Jak máme postupovat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2008 11:18

Lu. (neregistrovaný)

Re: Ochrana osobních údajů
      Uvedla bych jméno prodavačky, ale v žádném případě adresu, datum narození ani č.OP.Nedivím se, že se to prodavačkám nelíbí.

• 13. 8. 2008 11:24

pája (neregistrovaný)

přesně tak, nic takového nedělejte, na co je to těm kupujícím? Mají nákupní doklad, firmu a její údaje a kdo osobně jim to prodal, po tom je jim houby a navíc za případný problém vždy odpovídá zákazníkovi firma, nikoliv prodavačka, ta odpovídá svému zaměstnavateli.

• 13. 8. 2008 11:39

Zuzka (neregistrovaný)

souhlasím s předchozími, na všech fakturách, které se mi dostaly do rukou jsem se setkala jen se jménem toho kdo fakturu vystavil, max. telefon do zaměstnání nebo e-mail firmy, žádné osobní údaje zaměstnance. S postoupením osobních údajů další osobě by měly písemně souhlasit nebo nesouhlasit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).