Re: nakup pres eBay v USA a dane
Odpověď jistě naleznete zde http://www.airport-ostrava.cz/cz/page-informace-celni-spravy-cr-pro-cestujici/
Sám jsem již něco přes eBay nakoupil, prozatím vše prošlo "bez povšimnutí", šlo ale o relativní drobnosti. Nyní čekám na vyřízení celních záležitostí k dig. fotoaparátu cca 500USD, dováží UPS z Hongkongu a celý se třesu, kolik mi "napaří". Mám dobrou radu, u dovozů, u kterých hrozí clo a DPH si ohlídejte, aby na průvodní faktuře bylo uvedeno poštovné. Pokud nebude, může se klidně stát, že poštovné se určí z tabulek přepravní společnosti a může být i několikrát vyšší, než jste skutečně platil. Poštovné totiž vstupuje do celní hodnoty, ze které je počítáno DPH (a myslím že pro podnikatele i clo).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 8. 2008 16:22
Dobry den,
nevite jak je to s danemi (clo, dph), pokud v internetove aukci vyhraji nejakou vec, pouzitou od soukrome osoby, zaplatim ji a on mi ji posle? kdyz bude cena treba 100-200$ budu platit z toho clo a dph?