Re: FÚ - kontrola účetnictví :-(
Mohu Vám napsat moje poznatky, měli jsme letos v červnu první kontrolu z FÚ na DPH. Byli u nás asi 6 dní , ale ne v kuse, celkem se kontrola protáhla na měsíc. Když jim bylo něco nejasné, tak jsem jim odpověděla a pokud jsem si nebyla jistá, tak jsme se domluvili na termínu do kdy jim to sdělím. Jinak mi kontrolovali roky 2005.2006,2007.
Dobrý den, v současnosti u nás kontrola probíhá (udání), kontrolují DPH,DP,silniční daň, zaměstnance,...prostě vše za rok 05 a 06.Kontrola trvá 2měsíce, ale až teď si nás zvou, podávají vám otázky, vy odpovídáte, jak nejlépe umíte a oni vaše tvrzení zpochybní a vy musíte doložit důkazy.Dali nám domů kopie faktrur a ke každému nákupu materiálu musíme doložit, kam jsme ho instalovali.Jsou to nervy, nic příjemného, pitvají se ve všem, v každé položce a v každé jízdě, zda byla nutná.HRŮZA!!
Dekuji. Docela me prekvapuje, ze kontrola na DPH u Vas trvala tak dlouho. U nas byli 1 den.
Nevite, jestli FÚ kontroluje i smernice a podobne veci, nebo jenom ucetnictvi jako takove ??
U firmy, kde jsem kontrolu zažila, chtěli vidět i směrnice, nájemní smlouvy. Pravda je, že v té firmě bylo dost nedostatků a spolupráce mezi s.r.o a fyzcskou osobou - ta byla zase jednatel a společník s.r.o.. Udělali tedy hned kntrolu i na té fyzické osobě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 8. 2008 9:56
Dobry den,
za mesic budeme mit (prvni) kontrolu z FÚ. Zatim chteji videt ucetnictvi za rok 2007. Jak dlouho muze takova kontrola trvat ???
V ucetnictvi nemame zadne vedome chyby, tj. zadne falesne faktury, naklady. Vse vedeme s nejlepsim vedomim a svedomim. I presto z toho zacinam byt na nervy.
Jak se obhajuji pripadne dotazy FÚ ? Okamzite? Nebo mi daji lhutu a ja se muzu popr. poradit s dan.poradcem ?
Diky,
ŠS