FÚ - kontrola účetnictví :-(

• (neregistrovaný)

14. 8. 2008 9:56

Dobry den,

za mesic budeme mit (prvni) kontrolu z FÚ. Zatim chteji videt ucetnictvi za rok 2007. Jak dlouho muze takova kontrola trvat ???
    V ucetnictvi nemame zadne vedome chyby, tj. zadne falesne faktury, naklady. Vse vedeme s nejlepsim vedomim a svedomim. I presto z toho zacinam byt na nervy.
    Jak se obhajuji pripadne dotazy FÚ ? Okamzite? Nebo mi daji lhutu a ja se muzu popr. poradit s dan.poradcem ?

Diky,
    ŠS

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2008 10:08

daška (neregistrovaný)

Re: FÚ - kontrola účetnictví :-(
      Mohu Vám napsat moje poznatky, měli jsme letos v červnu první kontrolu z FÚ na DPH. Byli u nás asi 6 dní , ale ne v kuse, celkem se kontrola protáhla na měsíc. Když jim bylo něco nejasné, tak jsem jim odpověděla a pokud jsem si nebyla jistá, tak jsme se domluvili na termínu do kdy jim to sdělím. Jinak mi kontrolovali roky 2005.2006,2007.

• 14. 8. 2008 11:12

PETRA (neregistrovaný)

Dobrý den, v současnosti u nás kontrola probíhá (udání), kontrolují DPH,DP,silniční daň, zaměstnance,...prostě vše za rok 05 a 06.Kontrola trvá 2měsíce, ale až teď si nás zvou, podávají vám otázky, vy odpovídáte, jak nejlépe umíte a oni vaše tvrzení zpochybní a vy musíte doložit důkazy.Dali nám domů kopie faktrur a ke každému nákupu materiálu musíme doložit, kam jsme ho instalovali.Jsou to nervy, nic příjemného, pitvají se ve všem, v každé položce a v každé jízdě, zda byla nutná.HRŮZA!!

• 14. 8. 2008 11:13

SS (neregistrovaný)

Dekuji. Docela me prekvapuje, ze kontrola na DPH u Vas trvala tak dlouho. U nas byli 1 den.
      Nevite, jestli FÚ kontroluje i smernice a podobne veci, nebo jenom ucetnictvi jako takove ??

• 14. 8. 2008 13:56

PetraK (neregistrovaný)

U firmy, kde jsem kontrolu zažila, chtěli vidět i směrnice, nájemní smlouvy. Pravda je, že v té firmě bylo dost nedostatků a spolupráce mezi s.r.o a fyzcskou osobou - ta byla zase jednatel a společník s.r.o.. Udělali tedy hned kntrolu i na té fyzické osobě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).