Náležitosti daň.dokladu

• (neregistrovaný)

14. 8. 2008 10:46

Prosím o radu. Když si jako plátce uplatním nárok na odpočet DPH ze zjedodušeného daňového dokladu, kde nejsem uveden jako odběratel ( tedy chybí i DIČ a je to doklad do 10 tis. ), musím pak následně do dokladu doplňovat moje jméno + DIČ? Někdo mi kdysi říkal, že je to z důvodu, aby se později nedaly doklady použít jinde atd. Doplnit to ale na všechny doklady bez razítka by byla pakárna!!!
    Jak to prosím vidíte, musí to být?

Díky lucie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2008 10:58

Katuška (neregistrovaný)

Re: Náležitosti daň.dokladu
      v účetní firmě jsem toto nikdy nedělala, tyto doklady jsem jen očíslovala dle zaúčtování a doplnila kontaci (což taky není nutné) a rozpis DPH dle účetního programu. Nemůžete je přece použít jinde, když je zaúčtujete a archivujete.

• 14. 8. 2008 11:03

Jarmila (neregistrovaný)

Jednoduchá pomoc, opatřete je z druhé strany svým razítkem , pokud nemáte dejte svůj podpis. FU má zkušenosti s doklady, které kolují mezi podnikateli. Český člověk je vynalézavý.

• 14. 8. 2008 11:09

Lucie (neregistrovaný)

Tak tak, tak to přesně myslím. Jde o to, že mám kontrolu na docela dost dokladů-razítko nemám k dispozici a popisovat se mi to nechce.Jinak jsou všechny očíslované, přilepené a popř. okopírované. Tak to asi riskneme a do budoucna nechám udělat razidlo. Díky všem za názory, Lucie

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).