Re: Ztráta útržku ze složenky
Do evidence si připište přijatou částku. Předpokládám, že máte na pronájem uzavřenou smlouvu, kde je hodnota nájmu (třeba i měsíčně) uvedena. Také by jste mohl požádat nájemce o zaslání kopie složenky. Útržek slouží hlavně jako doklad o zaplacení a úhradě závazku nájemce. Pokud si příjem zaevidujete na základě vašeho příjmu nic nezkazíte.
Re: Ztráta útržku ze složenky
ano, ten útržek je částka vašeho příjmu za nájem. Takže je jen požádejte, aby vám ofotili jejich doklad, kterým vám částku uhradili. Důležité je, že si částku připíšete do vaší evidence jako příjem za nájem (i když by jste neměl doklad), tj. příjem nezamlčíte. Vše máte určitě smluvně podloženo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 8. 2008 13:03
Dobrý den,
pronajímám objekt (§ 9), uplatňuji výdaje procentem. Nájem (příjem) jsem obdržel složenkou, ale ztratil jsem útržek. Na poště mi řekli, že mi to nepotvrdí. Jak mám postupovat? Co dát do evidence?
Děkuji, nevím si rady