Přestavba pracoviště

• (neregistrovaný)

14. 8. 2008 22:06

Dobrý den, od 11.9.2008 bude na našem pracovišti probíhat rekonstrukce, která potrvá po dobu 5 týdnů, jenže já mám jen 3 týdny dovolené může mi zaměstnavatel dát nějaké volno na ty dva zbývající týdny? Může mě přesunout na jiné pracoviště v našem městě? Máme zde 4 prodejny ! Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2008 22:22

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Přestavba pracoviště
      Nutit do neplaceného volna Vás nemůže, může Vám nařídit vybrání dovolené. Na neplaceném volnu by se Vámi mohl jedině dohodnout, jinak by Vám musel hradit náhradu - překážka ze strany zaměstnavatele. S tím přesunem na jiné pracoviště záleží na tom, jak máte místo výkonu práce sjednané v prac. smlouvě. Pokud tam máte smluvenou přímo tu prodejnu, ve které jste nyní, tak jinam Vás může dát s Vaším souhlasem. Pokud tam máte uvedené jen město, pak Vás může přeřadit kamkoli ve městě.

• 14. 8. 2008 22:33

Kameník (neregistrovaný)

A co může zaměstnavatel dělat když tam budu mít přímo tuto prodejnu a nebudu souhlasit s přesunem ?

• 14. 8. 2008 22:37

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud tam máte uvedenou přímo tuto adresu, na jinou Vás nutit nemůže. Ale být Vámi, rozmyslela bych se s tím nevyhověním ohledně jiné prodejny. Píšete, že je to ve stejném městě, takže dojíždění nebude takový problém, vždyť půjde jen o dva týdny, pokud Vám na ty další tři nařídí dovolenou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).