Re: Opravný daňový doklad!
To budete mít možná i chybně daň. přiznání z příjmu za r. 2007. Pokud se fakturovala částka dle smlouvy vč. DPH jako částka bez DPH. Možná bude dobré zeptat se na FÚ, zda by nebylo možné doložit zpětně, že v r. 2007 jste pronájem fakturovali bez DPH (osvobozeno) a buď to bude platné i pro rok 2008 nebo letošek opravíte. A to se vám vaši odběratelé (plátci DPH) ani neozvali, že je fakturace špatná??
Re: Opravný daňový doklad!
myslím, že pokud základ byl vyfakturován správně, jen nebylo přičteno to DPH, pak jen podáte dodatečné daň. přiznán k DPHí za příslušný měsíc (či čtvrletí) roku 2007. Daňové přiznání za rok 2007 to neovlivní.
např. vyfakturovali jste dle smlouvy 10 000, měli jste vyfakturovat 10 000 + daň, pak máte těch 10 000 a daň můžete ještě odvést. Ale tu konzultaci s FÚ pro jistotu zkuste, je to nejjistější
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 8. 2008 9:07
Prosím o radu. Nyní jsem zjistila, že jsme nájem fakturovali plátci DPH bez DPH (nájem fakturujeme s DPH). Ale týká se to nájmu jak roku 2007, tak i 2008. Vím, že za rok 2008 musím udělat opravné daň. doklady a za dané měsíce podat dodatečná přiznání. Ale co s tím rokem 2007? Mám se k tomu nějakým způsobem vracet nebo to nechat už tak a případně čekat, zda na to FÚ přijde a doměří daň + penále? Bohužel faktury jsem nevystavovala a přišla jsem na to až teď. Všem moc děkuji za rady.