Re: sleva na dítě-dálkové studium
Pokud studuje státem uznanou VŠ, ne v programu celoživotního vzdělávání a je mu do 26 let, pak má statut studenta a na typu studia nezáleží. A pokud s rodičem žije ve společné domácnosti (což znamená, že i pro přídavky jsou dokládají svoje společné příjmy), pak si může rodič na něj uplatnit zvýhodnění a ten student může mít třeba vyšší příjmy než sám rodič. Pokud studuje stále bez přerušení, akorát že požádal o změnu z denního na dálkové, nic se nemění, studentem je stále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 8. 2008 11:39
Dobrý den, zaměstnanec uplatňuje slevu na syna, který studuje VŠ-mám potvrzení. Dnes jsem se dozvěděla, že si zažádal o dálkové studium a od 1.7.2008 je v HPP. Když jsem tady pročítala starší příspěvky k danému problému, tak jsem vyčetla, že i při HPP a dálkovém studiu má rodič nárok na slevu na dítě-musí mít společnou domácnost.
Potvrzení o dálkovém studiu mi ale donese asi až v září - má nárok na slevu na dítě i za červenec a srpen? Možná to moc komplikuji,ale mzdy dělám krátce.
Děkuji předem