Re: Pracovní smlouva na dobu určitou.
Ano výplatu za červenec dostal! Děkuji, to musí být nějaký nový dodatek o kterém nevím, ale zaměstnavatel ho měl na tuto skutečnost upozornit. Moc děkuji za odpověd, nevíte ještě kde v zákoníku práce-pod jakým paragrafem je tato skutečnost?
>>>>prosím o odpověď, zda zaměstnavatel jednal podle
>>>>zákoníku práce.
>>>>Můj manžel dostal 1
>>>>:
>>>>1. pracovní smlouvu na dobu určitou od 1.9.2007 do
>>>>30.11.2007
>>>>1. pracovní smlouvu na dobu určitou od 1.12.2007 do
>>>>30.6.2008.
>>>>
>>>>Stále pracuje do dnešního dne 15.8.2008 ale bez
>>>>prodloužení pracovní smlouvy a zaměstnavatel tvrdí,
>>>>že
>>>>automaticky nabíhá smlouva na dobu neurčitou, ale
>>>>žádnou
>>>>písemnou smlouvu nedostal!
>>>>Děkuji za odpověď
>>>
>>>pokud po 30.6.2008 začal pracovat manžel s vědomím
>>>zaměstnavatele, stal se jeho PP z doby určité na dobu
>>>neurčitou (písemná forma se nevyžaduje) Dostal
>>>zaplacenou
>>>mzdu za červenec?
>>
>>Ano výplatu za červenec dostal! Děkuji, to musí být
>>nějaký nový dodatek o kterém nevím, ale zaměstnavatel
>>ho
>>měl na tuto skutečnost upozornit. Moc děkuji za
>>odpověd, nevíte ještě kde v zákoníku práce-pod jakým
>>paragrafem je tato skutečnost?
>
>par. 65 zákoníku práce
Děkuji ještě jednou za Vaši laskavost Jitka Vokřálová
On po 30. červnu nadále chodil do práce celý červenec až do srpna a až teď v srpnu zjistil, že se mu to nehodí a odmítl příjít do práce? A na základě čeho by tedy dosud pracoval, když věděl, že mu prac. poměr měl podle smlouvy skončit 30.6.?
Co musí být nový dodatek? To není nic nového, to platilo i ve starém zákoníku práce a platí i teď. Zaměstnavatel nemá žádnou povinnost na to zaměstnance upozorňovat, Zákoník platí pro oba dva stejně. Vám to třeba vadí z toho důvodu, že teď by manžel musel dát výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou a tu dodržet, kdyby chtěl skončit. Naopak jinkdy toho zaměstnanec využije a když si zaměstnavatel neuvědomí, že už vypršela doba určitá a nechá dále pracovat, změní se mu takto pracovní poměr na dobu neurčitou a o to tomu zaměstnanci jde. A také nikdo nikoho na tuto skutečnost neupozorňuje. Najdete to v ZP § 65, odst. 2.
Já osobně bych jako zaměstnavatel postupoval podle § 37 ZP a písemně informoval zaměstnance o změně PP na dobu neurčitou včetně údajů, které se tímto momentem změnily, i když na stavu už to nic nezmění, protože informace by měla být poskytžnuta nejdéle do 1 měsíce od změny.
já jsem nepsal, že je tam přímo povinnost uvedena, ale že bych postupoval dle ...., protože došlo ke změně v obsahu pracovního poměru . Neznamená, že v pís.informaci musí ale i může být jen to, co je v § 37, znamená to, že zaměstnavatel může tento institut využít i při jiných změnách obsahu PP. A změna popsaná výše rozhodně změnou obsahu PP je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 8. 2008 15:55
prosím o odpověď, zda zaměstnavatel jednal podle zákoníku práce.
Můj manžel dostal 1
:
1. pracovní smlouvu na dobu určitou od 1.9.2007 do 30.11.2007
1. pracovní smlouvu na dobu určitou od 1.12.2007 do 30.6.2008.
Stále pracuje do dnešního dne 15.8.2008 ale bez prodloužení pracovní smlouvy a zaměstnavatel tvrdí, že automaticky nabíhá smlouva na dobu neurčitou, ale žádnou písemnou smlouvu nedostal!
Děkuji za odpověď