Re: daň při prodeji bytu
Přečtěte si § 4/1/a a § 4/1/r ZDP a pak se ptejte, neuvedla jste některé důležité údaje :-))
Při převodu bytu ve vlastnictví musíte platit daň z převodu nemovitosti, při převodu členských práv a povinností podle § 230 ObchZ ji neplatíte.
Na druhé straně mají byty ve vlastnictví na trhu vyšší cenu (lze na ně získat např. hypotéku). A tak záleží i na představě kupujícího, jaký byt hledá.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 8. 2008 22:18
Dobrý den! Bydlíme v družstevním bytě a plánujeme koupi bytu většího. Byt nemáme v osobním vlastnictví. Co je pro nás lepší?
1. Když odkoupíme byt do osobního vlastnictví a prodáme jej v osobním vlastnictví. Co z toho pro nás plyne - jakou daň a v jaké výši budeme muset zaplatit. Veškeré finance získané prodejem bytu, určitě použijeme na koupi bytu většího
nebo 2. Když byt neodkoupíme a "prodáme členská práva k družstvevnímu bytu"
Tenhle dotaz do téhle diskuze asi nepatři, ale nemohl by mi někdo poradit alespoň kam nebo na koho se obrátit v této problematice? Jistě chápete, že budeme potřebovat každou korunu (já jsem na MD a manžel zaměstnanec), takže nám jde o to, co je pro nás finančně výhodnější.
Děkuji všem za radu