Re: DZP
Ano, uvažujete správně. Částku, kterou máte zdaněnou srážkovou daní, už nebudete nikde v daňovém přiznání uvádět. Srážková daň je pro vás konečná. Alespoň tak to vysvětlila mzdová mně (mám druhý PP a částku menší než 5000Kč zdaněnou srážkovou daní. Nikde v daňovém přiznání ji neuvádím.) Navíc, když si od tohoto zaměstnavatele vyžádáte potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2008, měl by vám dát potvrzení, kde bude 0Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 8. 2008 19:37
Dobrý večer,prosím o pomoc. Zpracovávám si sama DZP fyz.osob a ted jsem zjistila, že za rok 2008 mám u jedné firmy jen do 5.00 měsíčně příjem a nemám podepsané Prohlášení, tudíž mám vyučtovanou srážkovou daň. Tomu rozumím, ale na konci roku, když budu podávat přiznání za všechny svoje příjmy, tak tyto příjmy danit nebudu? Protože je už to ve srážkové dani,která se zaokrouhluje na koruny, a tudíž je i vlastně jako vyučtovaná ?? Ostatní příjmy mám nad 5.000.- takže jsou zálohovou daní. Děkuji za odpověd.