Re: Předčasný starobní důchod a příjmy
S naprostou přesností vám odpovědí na OSSZ.
Já bohužel částku pro r. 2009 zatím neznám a "přehlášení" na vedlejší činnost oznámí současně s Přehledem za r. 2009.
Re: Předčasný starobní důchod a příjmy
Děkuji, ale věděl by to někdo přesně. Nejde mi až tak o tu přesnou částku pro rok 2009, ale spíš o odpověď, zda je možné ukončit úplně podnikání, mít příjmy výše uvedené (dotace za předchozí rok a event. ost. příjmy ve výši cca 20 tis.) a současně pobírat předčasný důchod nebo se prostě musí přehlásit k podnikání jako vedlejší činnosti a ohlídat si limit nebo event. není možné ani jedno. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 8. 2008 19:36
Dobrý den,
mám dotaz na muže, který chce jít o cca 1 a 1/4 roku dříve do předč. starobního důchodu a to od 1.1.2009. V souč. době je podnikatelem. V příštím roce - 2009 však ještě obdrží dotaci, kterou získá ještě zpětně za rok 2008 od SZIF ve výši cca 90 tis. Pravděpodobně bude mít také ještě příjem za napájení krav ve výši cca 20 tis. Jak je to event. se zdaněním těchto příjmů a je vůbec možné mít tyto příjmy souběžně při pobírání předčasného star. důchodu? Nebo je event. ještě možnost stát se podnikatelem na vedl. činnost a mít zisk, který nezakládá povinnost platit soc. pojištění - za rok 2008 je to 51 744 Kč a vedle toho pobírat předčasný starobní důchod?
Děkuji za odpověď