Re: Stavební spoření
nechápu proč chcete posílat peníze na váš účet, když založíte spoření pro něj, tak bude mít zase státní příspěvek a ten určitě překoná výši úroků u vás
obecně je spořitelně jedno, z kterého účtu je příspěvek posílán, jen si zjistěte, jaké jsou podmínky, když budete platit větší příspěvek, než ke kterému jste se zavázala ve smlouvě, protože u penzijního připojištění je to tak, že se z těchto příspěvků "navíc" počítají jen úroky a ne státní příspěvek a můžete si je bez omezení vybrat
když si partner schová výpisy, tak je to prokazatelné, ale myslím, že nějaká smlouva by byla zbytečná
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 8. 2008 7:59
S partnerem řešíme docela důležité rozhodnutí. Já už mám založené stavebko několik let, kde mám našetřenou již docela vysokou částku. Chceme si šetřit. Já si již šetřím. On teprve nedávno začal pracovat, takže ještě nezačal. Přemýšleli jsme nad tím, že bysme všechny ty peníze, posílali na moje stavebko a na jeho jen zanedbatelnou částku. Na moje stavebko z důvodu vyšších úroků. Jenže nevíme, zda je možné posílat ze dvou různých účtů. A dále bych ráda slyšela Váš názor jak by se dalo nějak zřídit smlouvu sepsat mezi námi, kdyby jsme se rozešli, tak aby neměl strach, že nic nedostane. Já bych mu všechno vrátila to ano, ale prostě chci aby měl jistotu a aby to v našem vztahu nedělalo nějakou neplechu. Chápete... Děkuji moc o radu...