Re: Volno - doprovod dítěte do 1.třídy
Proč tak škaredě na tazatelku? Paní se jen ptala a dostala odpověď, ale nevidím důvod jí takhle odepisovat.....
A proč ne ? Každá taková náhrada jde z kapes zaměstnavatele a ten potom třeba nemá na ostatní věci. Stejně tak jako zneužívané nemocenské jdou z kapes všech. Nehledě na to, že vyjádření názoru je snad již dovoleno, ne ? Nikoho jsme neosočovali, neuráželi, jen vyjádřili údiv nad tím, co všechno by si lidé představovali, že by měl zaměstnavatel hradi. Nic víc, nic míň.
navíc od toho je toto DISKUZE, takže pokud se někdo ptá, musí počítat s tím, že někdo odpoví a třeba to i okomentuje. I já si takto představuji diskuzi. To, že lidé neví, na co mají a nemají nárok je jedna věc, to že by chtěli placené volno nejlépe i na kadeřníka je věc druhá. Zaměstnavatel skutečně není ani stát, aby prováděl rodinnou politiku, ani dobročinný ústav. Neplacené volno, či dovolená pro tento účel mi připadá fér, ale chtít (či očekávat), aby to zaměstnavatel platil, je skutečně scestné.
Nemusíte mi tu dělat školení, vím, ja se věci mají. Paní si nic nepředstavovala, ani nepsala, že by to tak mělo být. Jen a pouze se slušně obrátila na ty, kteří toto znají, zda by jí poradili. Váš údiv a komentář k tomu byl naprosto zbytečný.
Ano - to už je jako dřív, dělej, ale na nic se neptej a hlavně nevyjadřuj svůj názor, že ? Myslím, že jste zaspala posledních cca 20 let. Váš názor mi připomíná dby dávno minulé. Ale je váš a já ho respektuji, tak respektujte i vy můj. Navíc, to že lidé nevědí na co mají nárok, o tom docela pochybuji, když půjdete v této diskuzi do historie, zjistíte, že hlavně nevědí o žádných svých povinnostech. A vědět, že existuje zákoník práce ( i na internetu) by podle mne měl vědět každý zaměstnanec a NV č. 590/2006 má pouhé 3 strany.
Urážejte jak chcete, pokud se vám uleví. Asi jste špatně četla, paní chtěla poradit. Jenže je to tu stále, proč k tomu nedodat svůj komentáž a neukázat, jak chytrá jsem, že. Myslela jsem, že podstatou této diskuze, je pomoc, ale mýlila jsem se. Proto se vám omlouvám. Jen tak dál.
navíc toto je DISKUZE, tak nevidím důvod, proč byste nemohl(a) vyjádřit svůj názor, ať už je či není populární... Pokud nechci diskutovat a slyšet jiné názory, do diskuze nelezu a pokud přece jdu do diskuze s tím, že mě jiné názory nezajímají, tak si jich prostě nevšímám... zbytečná debata, hezký den všem
Nejste nějaká moc chytrá? Vy si choďte kam chcete, listujte si kde chcete, ale proč se navážíte do jiných? Takových kteří chtějí zde radu je hodně, proč je chcete posílat někam do poradny? To že se některý dotaz a odpověď rozroste jako tento, je někdy taky díky těm některým přechytralým.
To snad ani ne, nebo možná jo, ale rozhodně nikoho nikam neposílám a neosočuji tazatele, který se zeptá zdánlivě na jasnou věc, ale protože neví, zadá dotaz. Tato diskuze se skládá ve velké většině z dotazů a odpovědí, proto podle mne velmi dobře funguje a pomáhá nám všem, takže asíííí takle.
OT: jen na okraj:
Zajímavé je sledovat reakce některých odpovídajících, v tom směru, že pokud se tazatel ptá na to co má dělat v případě, že postupuje zaměstnavatel protiprávně, např. neplatí mzdu ,přesčasy a jinak buzeruje, je zde pouze omezený počet odpovídajících, kteří jsou ochotni mu poradit. Ovšem v případě, že se zaměstnanec ptá jako v tomto případě, najde se dost odpovídajících(a jsou to stále titíž), kteří zaujmou bojové pozice a střílí bez míření.Je opravdu pozoruhodné, že se takto neročilují v opačných dotazech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 8. 2008 8:18
Má zaměstnanec nárok na placené volno, když vede své dítě do 1.třídy? Dle nařízení vlády 590/... má nárok pouze, pokud vede dítě do speciálního poradenského centra. Poradí mi někdo? Děkuji.