Re: souběh osvč a zaměstnání a zálohy na
Zálohy platíte na základě přehledu pro ZP, který jste podala za rok 2007. V něm jste již musela uvést, že podnikání je jen vedleší činnost a měla jste možnost volby zálohy platit vypočtené nebo vůbec.
Já mám živnost taky vedlejší a zálohy neplatím, jen jednou ročně na základě příjmů dle přehledu.
Re: souběh osvč a zaměstnání a zálohy na
jasně...jde mi o to zda musím platit i za září, když už jsem byla zaměstnaná byť od 3.9.2007, a podnikání bylo vedl.zdr. příjmů, já nezaplatila a oni to po mě teď chtějí:-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 8. 2008 10:37
dobrý den, byla jsem 1.1.2007 - 2.9.2007 osvč, od 3.9.2007 zaměstnána, příjem z podnikání se stal vedlejším zdrojem příjmů, příjem větší než min......má právo vzp požadovat zálohu za 1. a 2. 9.2007 ?, prac. sml od pondělí 3.9.??? Oznámila jsem, že od září 2007 je podnikání vedlejším zdrojem příjmů, přesto chtějí zálohu......na základě čeho jí požadují, podle mě nemají nárok. Čím se mám bránit?