Re: Prodej os.auta a DPH
Nevím, my jsme koupili nákladní auto od neplátce a při prodeji musíme také odvést DPH, alespoň tak mně to tady radí.A nárokovala si odpočet po celou dobu leasingu?
Re: Prodej os.auta a DPH
Nárok na odpočet byl pouze u kategorie M1- speciální montážní. Pokud jste uzavřeli leasingovou smlouvu do 30.9.2003 a jednalo se speciální montážní vozidlo, tak jste měli nárok na odpočet a nyní byste v souladu s ustanovením § 62/2 ZDPH měli při jeho prodeji odvést DPH.
Pokud se jedná o normální osobní auto, tak nyní uskutečňujete osvobozené plnění a prodáváte bez DPH.
Nejde ani tak o to, co jste si skutečně nárokovali, ale na co nárok byl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 8. 2008 7:01
Dobrý den,
prodáváme os.auto, poř.cena v účetnictví 1000Kč z leasingu.Prodej za 150 000 Kč.
Pokud nebyl nárok na vstupu na DPH, tak nemusím odvádět DPH.
To je mi jasné.
Ale dívala jsem se do starých záznamů, tak předchozí účetní to DPH nárokovala/ neprávem, jedná se o os.auto tř.M1 / - doklad od leasingu byl 1000Kč +22%DPH.
Co teď s tím?
Děkuji.