Vedení dokladů nem. dávek u VO?

• (neregistrovaný)

19. 8. 2008 12:11

Dobrý den, nedávno se naše firma stala VO. Nikdy předtím jsem dávky nem. pojištění nepočítala a nevedla. Vždy jen pro MO. Prosím proto jen o radu, co všechno mám s doklady o PN udělat? Nevím, jakou evidenci si založit a co vše je potřeba. Je vždy tak 2-5 neschopenek za měsíc, vše počítá počítač, takže pouze vyplním posl. odpracovaný den nebo den nástupu, razítko, podepíšu, nalepím na papír a založím spolu s měsíční sjetinou. Musím i napsat, kdy to bylo vyplaceno a podobně? A druhá paní účetní, která by mi to měla zkontrolovat, to má podepsat kam? Děkuji za všechny rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 8. 2008 12:23

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Vedení dokladů nem. dávek u VO?
      Vyplacené (říká se tomu zlikvidované) neschopenky, lístky na peníze a OČR zakládáte po měsících v číselné řadě (každému dokladu přidělíte číslo, které na něj napíšete), na papír je lepit nemusíte. Zlividovaný (tj. zaplacený) doklad označíte buď razítkem zaplaceno nebo to na něj napíšete ručně. Já jsem si je vždycky značila takto: v lednu bylo třeba 10 vyplacených nemocí, takže jsem je očíslovala 1 (jako první doklad) - 1/07, 2 - 1/07 atd. A pak v únoru zase 1 - 2/07, 2 - 2/07 atd. Z toho je jasné, že číselná řada lednová byla vyplacena ve mzdách měsíce ledna atd. Ke každému měsíci jsem pak založila sjetinu těchto neschopenek a na tu se může ta kontrolující podepsat a Vy také.
      Nezapomeňte si vždycky zkontrolovat, aby bylo na neschopenkách vše co tam má být (data, podpisy).

• 19. 8. 2008 12:45

Petra (neregistrovaný)

Děkuji mockrát za rady. Ještě bych se chtěla zeptat, kam to "zaplaceno (zlikvidováno)" můžu napsat? Na 2. stranu neschopenky? Omlouvám se za takové dotazy, ale nerada bych po tom nějak škrtala nebo si psala, kam chtěla. Ať potom nemám problémy s OSSZ...Děkuji.

• 19. 8. 2008 12:55

Jiřka (neregistrovaný)

Já jsem červenou fixou napsala velké Z přes přední stranu, ale je to na Vás.

• 19. 8. 2008 13:46

Petra (neregistrovaný)

Ještě jednou moc děkuji, moc mi to pomohlo. Hezký den přeji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).