Invalidní důchod

• (neregistrovaný)

19. 8. 2008 13:25

Prosím o zodpovězení dotazu: Jsem v pracovním poměru a mám invalidní důchod, mzdová po mě chce, abych donesla výměr. K čemu to potřebuje, kolik beru důchodu, nebo je jen zvědavá?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 8. 2008 13:31

Lu. (neregistrovaný)

Re: Invalidní důchod
      Není zvědavá,nechte si na OSSZ vystavit potvrzení, že pobíráte invalidní důchod(jaký) a dejte to do mzdové účtárny.Jistě si v prohlášení k dani uplatňujete slevu na invaliditu, musíte tudíž doložit, že invalidní důchod skutečně pobíráte.

• 19. 8. 2008 13:33

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud chtete, aby Vám uplatňovala daňovou slevu na invaliditu, musíte předložit přiznání důchodu (tedy výměr) a k tomu potvrzení ze sociálky o pobírání tohoto důchodu. Toto potvrzení se pak každoročně do 15. 2. dokládá vždy čerstvě. Navíc ona potřebuje mít jistotu, zda máte plnou nebo jen částečnou invaliditu, protože Vás musí nahlásit na Vaší sociálce (že pracujete), na zdravotní pojišťovně (a musí vědět, zda jste jinak pojištěna státem či ne) a také nemocenské dávky se pak od toho odvozují (plně invalidní může mít nemocenské dávky jen 81 kal. dní v roce). A navíc zaměstnavatel pak může za Vás uplatnit slevu ze své daně. K tomu všemu potřebuje doklad o tom, že jste skutečně invalidní důchodce.

• 19. 8. 2008 21:04

xy5 (neregistrovaný)

výměr, kde Vám přiznávají jaký důchod, předložíte k ofocení zam-teli
      každoroční potvrzení o pobírání - JAKÉHO důchodu (nechte si vystavit na OSSZ - zdarma) musíte doložit do 15.2., ale pokud nechcete uvádět výši důchodu, tak řekněte, aby Vám to potvrzení vytiskli bez výše důchodu (alespoň u nás to takto kontroly respektrují)

• 19. 8. 2008 22:03

Lenka (neregistrovaný)

Jsem ČID.Na požádání mi vždy pošlou potvrzení o přiznán( o pobírání ČID) bez částky.Nebyl s tím nikdy problém.Máte pravdu,Vaší MÚ do té částky nic není.Potřebuje jen doklad na oprávněnost té slevy na dani.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).