ZP a SP při dohodě o provedení práce

• (neregistrovaný)

20. 8. 2008 0:31

Chtěla bych se zeptat jak je to u dohody o provedené práce. Jsem doma s postiženým dítětem, péče při osobu blízkou, ZP za mě platí stát. A nyní mám domluvenou práci, chtěla jsem dohodu o PP. Platím v tomto případě ZP, SP z odměny? Kolik nyní činí srážková daň a kolik je max.možná odměna(5000,- Kč?). Není pro mě výhodnější jiná forma smlouvy-výplaty odměny. Jedná se pouze o dobu od 09-12/08. Děkuji Eva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 8. 2008 8:06

Dáša (neregistrovaný)

Re: ZP a SP při dohodě o provedení práce
      Nejvýhodnější je pro Vás dohoda o provedení práce, z výdělku neodvádíte ZP, SP, pouze daň 15%. Protože jinde nemáte podepsáno daňové prohlášení, podíšete jej zde a uplatníte si na dani měsíčně slevu 2070Kč na poplatníka. Daň budete platit zálohovou (jestli Vám nějaká daň po slevě vůbec vyjde). Jen pozor, můžete odpracovat celkem maximálně 150hodin za ty 4 měsíce. Můžete mít také nejdříve DPP a po vyčerpání limitu hodin, mít dohodu o pracovní činnosti, z které ale už budete, z výdělku, odvádět 4,5% ZP a 8% SP, i daň se počítá jinak, takže ve finále z toho budete mít méně čistého. JInak to ale nejde.

Zadáte-li zde do vyhledávače, najdete spoustu informací o tomto.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).