Re: ZP a SP při dohodě o provedení práce
Nejvýhodnější je pro Vás dohoda o provedení práce, z výdělku neodvádíte ZP, SP, pouze daň 15%. Protože jinde nemáte podepsáno daňové prohlášení, podíšete jej zde a uplatníte si na dani měsíčně slevu 2070Kč na poplatníka. Daň budete platit zálohovou (jestli Vám nějaká daň po slevě vůbec vyjde). Jen pozor, můžete odpracovat celkem maximálně 150hodin za ty 4 měsíce. Můžete mít také nejdříve DPP a po vyčerpání limitu hodin, mít dohodu o pracovní činnosti, z které ale už budete, z výdělku, odvádět 4,5% ZP a 8% SP, i daň se počítá jinak, takže ve finále z toho budete mít méně čistého. JInak to ale nejde.
Zadáte-li zde do vyhledávače, najdete spoustu informací o tomto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 8. 2008 0:31
Chtěla bych se zeptat jak je to u dohody o provedené práce. Jsem doma s postiženým dítětem, péče při osobu blízkou, ZP za mě platí stát. A nyní mám domluvenou práci, chtěla jsem dohodu o PP. Platím v tomto případě ZP, SP z odměny? Kolik nyní činí srážková daň a kolik je max.možná odměna(5000,- Kč?). Není pro mě výhodnější jiná forma smlouvy-výplaty odměny. Jedná se pouze o dobu od 09-12/08. Děkuji Eva