Oprava DPH v Pohodě

• (neregistrovaný)

20. 8. 2008 7:25

Dobré ráno, prosím, budu muset udělat dodatečné dph k červnu, mám 2x na vstupu fakturu, jak postupovat v programu Pohoda? Děkuji Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 8. 2008 8:31

martina (neregistrovaný)

Re: oprava DPH v Pohodě
      nejdříve si vytiskněte všechny podklady pro původní-řádné DPH, potom zadejte faktury ze zdan. plněním červen, a vytvořte dodatečné daňové za červen
      ale pokud to jsou faktury došlé, nemusíte dělat dodatečné DPH, můžete uplatnit v červenci, zdanitelné plnění potom bude 1.7.2008

• 20. 8. 2008 8:57

Katuška (neregistrovaný)

podklady vytiskněte určitě, jakmile totiž uděláte dodatečné, budete je už mít jen souhrně u toho dodatečného. Fakturu stornujte nebo zadejte mínusem s poznámkou, že byla dvakrát zadaná a to s původními daty (tj. červen). Pak uděláte dodatečné přiznání, kde by měla být vidět jen tato faktura a doplatíte DPH.

• 20. 8. 2008 9:05

martina (neregistrovaný)

omlovám se, že jsem Vás navedla, že dodat, dělat nemusíte-špatně jsem pochopila "2x na vstupu fakturu", pokud ji tam máte dvakrát je jasné, že musíte opravit..

• 20. 8. 2008 9:12

Katuška (neregistrovaný)

nicméně pokud máte ještě nějaké z června, které jste neuplatnila (došly třeba až po odeslání přiznání), tak je tam uplatněte také, může Vám pak to dodatečné přiznání vyjít nulové.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).